Dolar

32,3361

Euro

35,2001

Altın

2.247,23

Bist

8.718,11

Esra Ronabar kimdir?

Türk oyuncu Esra Ronabar, Esra Ronabar kimdir? İşte Esra Ronabar'ın biyografisi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-24 21:49:55

Esra Ronabar kimdir?

Esra Ronabar, 1978 yılında İzmir, Ödemiş'te dünyaya gözlerini açtı. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünü kazandı, Ancak okuduğu bölümü yarıda bırakarak oyunculuk sınavlarına girdi. Sınavları kazanınca Kimya bölümünden ayrıldı. Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı bölümünden mezun oldu.

Daha üniversite öğrencisi iken 1997 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda "Elmadaki Barış" ve "Küçük Karabalık" adlı tiyatro oyununda rol aldı.

Ülker Çokokrem, Alldays gibi birçok reklam filminde de rol aldı.

2003 yılında Mehmet Aslantuğ, Ahu Türkpençe, Ozan Güven, Çetin Tekindor, Arsen Gürzap, Altan Erkekli, Vahide Gördüm, Yasemin Çonka, İsmail Hacıoğlu'nun oynadığı Bir İstanbul Masalı dizisinde Binnur Arhan karakterine hayat verdi.

2010'da Küstüm Çiçeği dizisinde Şahane karakterini canlandıran Esra Ronabar, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başladı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Tehlikeli İlişkiler ve Dünyanın Ortasında Bir Yer adlı oyunlarda rol aldı. Özen Yula‎'nın yazıp, M. Nurullah Tuncer'in yönettiği 24 Mart 2010'da prömiyeri yapılan Dünyanın Ortasında Bir Yer oyunundaki Ahten rolüyle 2011 yılında 36. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri'de En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2012'de Uçurum dizisinde kadın satıcısı Nur Sertaç karakterini canlandırdı.

2013'ün yaz aylarında yayınlanmaya başlayan fantastik drama dizisi Sana Bir Sır Vereceğim'de başrol oyuncusu olarak 12 bölüm boyunca Sevgi Gündoğdu karakterine hayat verdi; ancak 22 Eylül 2013 tarihinde dizi setine giderken Bahçeköy yolu üzerinde trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası kaldırıldığı hastanede vücudunda çok sayıda kırık tespit edilen Ronabar, 5,5 saatlik bir operasyon geçirdi ve hayati tehlikesinin olmadığı, ancak kırıklar nedeni ile uzun bir süre setlerden uzak kalarak dinleneceği bildirildi. Koluna takılan platin, sağlığına kavuşmak üzereyken ocak ayında geçirdiği başka bir kaza sonrasında yeniden kırıldı. Sana Bir Sır Vereceğim dizisinden rahatsızlığı sebebiyle ayrılmak zorunda kaldı.

Esra Ronabar, 7 Temmuz 2006 tarihinde tiyatrocu Barış Falay ile evlendi. Çiftin Rüzgar Mavi adında bir oğlu var

Haber Ara