Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

ESOGÜ'de ortak 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı, Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortak '14 Mart Tıp Bayramı' etkinliği düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 16:11:14

ESOGÜ'de ortak 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği düzenlendi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı, Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortak "14 Mart Tıp Bayramı" etkinliği düzenlendi.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ekinliğe Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey de katıldı. Etkinlikte tıp fakültesi öğrencileri adına konuşan Adem Rıdvan Karaduman, böyle bir günde kürsüde olmanın gurur verici olduğunu belirtirken, tıp öğrencileri olarak ulvi bir mesleği icra edeceklerinin bilincinde olduklarını ve ESOGÜ Tıp Fakültesinde öğrenim görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Topluma faydalı ve yetkin birer hekim olarak yetişmelerine emek veren tüm hocalarına teşekkür eden Adem Rıdvan Karaduman, tüm hekim ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

Eskişehir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Babür Mimtaş, sağlık çalışanları olarak güçlüklerin kendilerini yıldıramayacağını belirtti. Ve milletimize hizmet sunmaktan her zaman onur duyduklarını, bundan sonra da aynı görev anlayışıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Dr. Babür Mimtaş, insanı her şeyin üstünde tutarak özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alparslan Birdane, vatanına ve milletine aşkla ve sadakatle bağlı nice hekimler yetiştirme gayreti içinde olunması gerektiğini söyledi. İnsanların, milletinin menfaatini şahsi menfaatinden önce gören ve gece, gündüz demeden onlar için çalışan hekimlere ve sağlık çalışanlarına sahip çıkması gerektiğini belirten Prof. Dr. Alparslan Birdane, sağlık çalışanlarına hakaret ve şiddetin asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Hekimlerimizin gerek özlük hakları ve gerekse çalışma şartlarının iyileştirilmesi anlamında yapılması gerekenler, tamamlanması gereken eksikler ve düzeltilmesi gereken yanlışlar bulunduğu kanaatinde olduğunu belirten Prof. Dr. Alparslan Birdane, bunların mutlaka konuşulması, nasıl düzeltileceğinin tartışılması ve kamuoyunun gündeminde canlı tutulması ve çözüm için mesafe kat edilerek sonuç alınması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Alparslan Birdane, bununla birlikte konunun tüm muhataplarının daima yapıcı bir üslup takınması gerektiğini ve sağlık çalışanlarının haklarının savunulmasının dışına çıkılarak öfke içinde ve kavgacı bir dilin kullanılmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Alparslan Birdane sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması yönünde yaptığı hamlelerle takdir toplayan Sağlık Bakanlığı ile tıp fakültelerinin daha yakın çalışması ve böylece eğitim alanında da sık yapılan istişarelerle daha nitelikli hekimlerin yetişmesine imkan sağlanması gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Alparslan Birdane sözlerini 14 Mart Tıp Bayramının Eskişehir ve tüm Türkiye'de özveriyle hizmet eden hekimler ve sağlık çalışanlarına iyilikler getirmesini temenni ederek tamamladı.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, yaratılmışların en şereflisi olarak hayatın merkezinde insanın bulunduğunu belirtti. Ve hekimlerin insanların acılarını dindiren, ağrılarını azaltan kutsal bir mesleğin sahipleri olarak yoğun bir tempo içerisinde çalıştıklarını ve yoruldukları söyledi. Bu şartlar altında görev yapan hekimlerin haklarının da hasta haklarının korunduğu gibi korunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, toplumun bilinçlendirilmesi ve hekimlere gösterilen saygının korunması gerektiğini ifade etti. Ülkemizde sağlık alanında ciddi mesafelerin kat edildiğini ancak hayat dinamik olduğu için insanoğlunun daha konforlu bir ortamı arzu ettiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, kendilerinin de bu ortamı oluşturmak üzere çalıştıklarını söyledi. Sorunların olduğunu ama bayramlarda sevinçli ve güzel şeylerin konuşulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Hasan Gönen, bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlarken, sağlık alanına şimdiye kadar emeği geçmiş tüm sağlık çalışanlarına da ayrıca teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hekimlik mesleğinde 30, 35 ve 40'ıncı ve yılını tamamlayan ESOGÜ'lü hekimlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Etkinliğin son bölümünde ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ali Arslantaş ile Prof. Dr. Koray Harmancı'nın moderatörlüğünde ve emekli Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bilgin Timuralp ile Prof. Dr. Gazi Özdemir'in konuşmacı olarak katılımlarıyla "Hekim Olmak" konulu panel gerçekleştirildi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara