Dolar

32,4962

Euro

34,7997

Altın

2.488,68

Bist

9.567,52

Esnaf kredi borçları ertelendi mi? Kredi borçları ödeme ne zamana kadar ertelendi?

Kredi borcu olan esnafa sevindiren haber nihayet geldi. Pandemi süreciyle birlikte oldukça zor durumda olan ensafların kredi borçları ertelendi mi? Hangi kredi borçları ertelendi? Esnaf kredi borçları ertelendi mi? Kredi borçları ödeme ne zamana kadar ertelendi? Bakan Pekcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada '1,3 milyon esnafımızın 13 milyar liralık kredi borcu ertelendi' dedi. Pekcan ertelemenin haziran sonuna kadar olduğunu da vurguladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 13:55:20

Esnaf kredi borçları ertelendi mi? Kredi borçları ödeme ne zamana kadar ertelendi?

Kredi borcu olan esnafa sevindiren haber nihayet geldi. Pandemi süreciyle birlikte oldukça zor durumda olan ensafların kredi borçları ertelendi mi? Hangi kredi borçları ertelendi? Esnaf kredi borçları ertelendi mi? Kredi borçları ödeme ne zamana kadar ertelendi? Bakan Pekcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada  "1,3 milyon esnafımızın 13 milyar liralık kredi borcu ertelendi" dedi. Pekcan ertelemenin haziran sonuna kadar olduğunu da vurguladı. 

Esnaf kredi borçları ertelendi mi?

COVID-19 salgını nedeniyle işleri zarar gören ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların, Halkbank tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ve  sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya  doğrudan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamında olan kredi borçlarının ertelenmesine karar verildi.

Kredi borçları ödeme ne zamana kadar ertelendi?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnaf kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin yaptığı açıklamada "TESKOMB kefaletiyle düşük faizli kredi kullanan yaklaşık 1,3 milyon esnafımızın 13 milyar liralık kredi borcu haziran sonuna ertelendi"

 

Haber Ara