Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

Eskrim Anadolu'ya yayılıyor

Eskrim Anadolu'ya yayılıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 11:12:10

Eskrim Anadolu'ya yayılıyor
HAKAN FURKAN - Son yıllarda federasyonun destekleriyle canlandırılan eskrim, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde de rağbet görmeye başladı.

Türkiye Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Uykun, eskrim sporunun eskiden Türkiye'nin sadece 12-13 ilinde yapıldığını, günümüzde bu rakamın 60'a çıktığını söyledi.

Bu sporu tüm Anadolu'ya yaymak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Uykun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin göreve gelmesinden sonra şu an 60 ilde eskrim yapıldığını dile getirdi.

Büyükler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası'nın geçtiğimiz günlerde Adıyaman'da düzenlendiğini hatırlatan Uykun, organizasyonun burada yapılması dolayısıyla, terör olaylarının getirdiği kaygıyla ilgili pek çok dilekçe aldıklarını anlattı. Uykun, "Biz bunların hiçbir anlamı olmadığını biliyorduk. İlin yetkilileriyle sürekli temas halindeydik. Adıyaman'da böyle olumsuz bir olayın olmadığını, tam tersine spor yapılacak çok güzel bir ortamın burada yapıldığını gördük" dedi.

Adıyaman'da gördükleri olumlu havayı diğer illerde de yaşamak istediklerini belirten Uykun, halen 60 ilde yapılan eskrimi 81 ile çıkartmak için çalıştıklarını kaydetti.

- "Aristokrat sporu gözüyle bakılmış"

Eskrimi Anadolu'nun bütün bölgelerine yaymak istediklerini kaydeden asbaşkan Mehmet Uykun, şu ifadeleri kullandı:

"Belli hedeflerimiz var. Biraz zamana ihtiyacımız var. Eskrim aslında bizim ata sporumuz. Maalesef biz göreve gelmeden önce çok ihmal edilmiş. Sanki bir aristokrat sporu gözüyle bakılmış. Özellikle gençlerimize bu imkan hiç tanınmamış. Biz bu yanlış değerleri tamamen yıktık. Bizim Anadolu insanımız her şeye layık. Çok başarılı gençlerimiz var. Bu gençlerimizle eskrimde layık olduğumuz yere mutlaka geleceğiz."

Haber Ara