Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Eski YARSAV Başkanı Arslan'ın yargılandığı dava

KHK ile kapatılan YARSAV'ın eski başkanı Arslan'ın, 'Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak' suçlamasıyla yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi- Duruşmada eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem, eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ve eski YARSAV Başkan Yardımcısı Yücetürk, tanık olarak dinlendi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 17:00:02

Eski YARSAV Başkanı Arslan'ın yargılandığı dava
Kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) eski başkanı Murat Arslan'ın, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Arslan, avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve eski YARSAV Başkan Yardımcısı Bülent Yücetürk, tanık olarak dinlendi.

Erdem, verdiği ifadede, Arslan'ı 2010'da HSYK seçimlerinden önceki süreçte Adalet Bakanlığında çalışan, FETÖ mensubu olduğunu bildiği iki kişi vasıtasıyla tanıdığını ve bu kişilerin Arslan'ı "Bizim arkadaş" diye tanıttığını öne sürdü.

Arslan'ın kendisine "Biz, YARSAV içinde güçlü bir grubuz. Bizim YARSAV içinde 300-400 arkadaşımız var. YARSAV'ın üyesi her ne kadar 2 bin olsa da genel kurula gelenlerin sayısı 700-800'ü bulmuyor. Organize hareket ettiğimiz zaman istediğimiz sonucu alabiliriz." dediğini ileri süren Erdem, Arslan'ı bu kadar güçlü bilmediği için bu sözlere çok şaşırdığını söyledi.

Tanığın ifadesinin ardından söz alan sanık Arslan, Erdem'in "yalan beyanda bulunduğunu ve iftira attığını" ileri sürdü.

Sanık Arslan, Erdem'i 2013'te Adalet Bakanlığınca düzenlenen etkinlikte tanıdığını, daha önce hiç görüşmediklerini savundu.

Eminağaoğlu da 2009'daki YARSAV Genel Kurulu'na ilişkin bilgi verdi.

Eminağaoğlu, "Genel kurulda, seçime girerken arkadaşlarımızla bir bütünlük içinde hareket etmiştik. Seçilemeyince ben de arkadaşlarım da çok şaşırdık. Yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarımız benim dışarıda kalmamın doğru olmadığını söyleyerek istifa edeceklerini bana ilettiler. Bunu söyleyenlerin başında Emine Ülker Tarhan vardı. Ben de YARSAV'ın benim için kurulmadığını, böyle bir istifa sürecinin ve genel kurul sürecinin doğru olmayacağını söyledim. Genel kurul sonucundaki yönetim kurulunda Emine Ülker Tarhan başkanlığa seçildi." ifadelerini kullandı.

Emine Ülker Tarhan'ın milletvekili olmasının ardından Arslan'ın başkanlığa seçildiğini hatırlatan Eminağaoğlu, "Kimsenin alnında ne olduğu yazmıyor. Böyle bir düşünceyle içimizde olduğunu bilsek mücadele ederdik. O dönemde yargıda kadrolaşma olduğu söyleniyordu. YARSAV'a da sızmış olabilirler." dedi.

Yücetürk de Eminağaoğlu'nun seçimi kaybetmesinden sonra yaşananların FETÖ'nün operasyonu olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Cumhuriyet savcısı, sanık Arslan'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mütalaanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Arslan'ın tutukluluk halinin devamına, Metin Özyurt, Galip Tuncay Tatar ve Muzaffer Bayram'ın tanık olarak dinlenmesine hükmederek, duruşmayı 12 Şubat'a erteledi.

Haber Ara