Dolar

32,5067

Euro

34,5625

Altın

2.499,95

Bist

9.548,09

Eski Şansölye yardımcısı Strache:' 12 Eylül 1683'te Türkler'in Viyana kuşatması sona erdi ve Osmanlı ordusu yenildi!'

“Avusturya için İttifak” sloganı ile tanınan Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Başkanı ve aşırı sağcı politikalarıyla bilinen Avusturya eski Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache’nin hedefinde Viyana’daki Türkler ve Müslümanlar var.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-15 01:51:22

Eski Şansölye yardımcısı Strache:' 12 Eylül 1683'te Türkler'in Viyana kuşatması sona erdi ve Osmanlı ordusu yenildi!'


2017 yılında İbiza Adası'da bir villada çekilen ve hükümetin düşmesine sebep olan videoda Rus asıllı bir Letonyalı kadına kamu ihaleleri karşılığında partisine maddi destek teklifinde bulunan ve kara para aklama gibi yasadışı eylemlerin gösterildiği Strache, ülkede büyük tepkilere neden oldu.
“Viyana için ittifak, Avusturya için ittifak” oluşumu ile yerel seçimlere giden eski FPÖ lideri Strache seçim çalışmaları için hazırladığı yeni videoda ezan okunurken elini masaya vurup ayağa kalkıyor:” Artık yeter,Viyanalılar ayağa kalkın!” diyerek rol icabı mesajını seçmene ulaştırıyor.
Facebook adlı sosyal medya sitesinde yaptığı paylaşımında:” 12 Eylül 1683'te Türklerin Viyana kuşatması sona erdi ve Osmanlı ordusu yenildi.”ifadelerine yer verdi.
İbizi Skandalı olarak kayıtlara geçen hadisenin arkasından siyasi hayatı bir süre sekteye uğrayan Strache,anadili Almanca olan okulların durumunun göçmen Türk ve Müslüman azınlık yüzünden marjinal bir duruma dönüştüğüne dikkat çekiyor.


Yerel konutların çoğunda göçmenlerin istihdam edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Strache, suç ve gasp olaylarının arttığını, böyle devam ederse huzur ve refah ortamının bozulacağını giderek İslamlaşan bir Viyana'dan bahsetmenin kaçınılmaz son olarak gördüğünü ifade etti.

 

Haber Ara