Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Eski RAF militanlarından soygun girişimi

Almanya'daki soygun girişiminin radikal sol Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun (RAF) üç eski militanı tarafından yapıldığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 02:10:54

Eski RAF militanlarından soygun girişimi

BBC Türkçe'den Hülya Topcu'nun haberine göre; Almanya'da polis, geçen yıl Haziran ayında bir zırhlı para taşıma aracını hedef alan silahlı soygun girişiminin ardında radikal sol Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun (RAF) üç eski militanının bulunduğunu belirledi.
 
Alman yayın kurumu NDR'de yer alan haberlere göre, Bremen kenti yakınlarındaki Groß Mackenstedt kasabasında geçen yıl haziran ayında Real Süpermarket yakınlarında bir para nakil aracını soymaya çalışan üç kişi büyük olasılıkla eski RAF'in (Rote Armee Fraktion) yıllardır aranan üyeleri 57 yaşındaki Daniela Klette, 58 yaşındaki Volker Staub ve Burkhard Garweg.

Polis, olayda soyguncuların bir kamyonetle zırhlı aracın önünü kestiklerini bildirdi. Maskeler ve kamuflaj kıyafeti giyen soyguncuların yanlarında iki kalaşnikof silah ve el bombası atmaya yarayan bir cihaz bulunduğu belirtildi. NDR, bir süpermarketin otoparkında gerçekleşen olayda, araçtaki iki güvenlik görevlisinin yara almadan kurtulduğunu ifade etti.

PARMAK İZLERİ BULUNDU

Polisin açıklamasına göre soygunda kullanılan araçta üç zanlıya ait parmak izi bulundu. Üç zanlı 1993 yılında Hessen Eyaleti'ndeki Weiterstadt Cezaevi'ne bombalı saldırı düzenlemişti. O dönemde de polis zanlıların DNA'larına rastlamıştı.

20 Nisan 1998 tarihinde RAF'ın logosuyla yayınlanmış bir mektupta örgütün dağıldığı açıklanmıştı. Bunun ardından örgüt içinde bazı üyeler yeraltına çekilmişti. Bu kişiler arasında Klette, Staub ve Garweg de vardı.

1988'DE KENDİNİ FESHETMİŞTİ

Kızıl Ordu Fraksiyonu, 1998'de yayınladığı bildiriyle "şehir gerillası faaliyetlerine son verdiğini" açıklayarak kendini feshetmişti

Uzmanlar, eski RAF militanlarının yaşlandıkça para sıkıntısı çektiklerini ve bu soygunların ardında şehirlerde yeni bir gerilla savaşı başlatmak gibi bir amaç olmadığını söylüyorlar.

Haber Ara