Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Eski Pentagon çalışanından Hizbullah için casusluk itirafı

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) eski çevirmeni Mariam Thompson’un öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin ABD ordusu tarafından öldürülmesine ilişkin bilgileri Lübnan’daki Hizbullah hareketine iletmeye çalıştığını itiraf ettiği ortaya çıktı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-27 11:50:19

Eski Pentagon çalışanından Hizbullah için casusluk itirafı

Sputnik Türkçe'nde yer alan haberde ABD Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre daha önce Pentagon'da dil bilimci ve çevirmen olarak görev yapan Thompson, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Amerikan ordusu tarafından öldürülmesine ilişkin bilgileri Lübnan'daki Hizbullah hareketine iletmeye çalıştığı suçunu kabul etti.

Ne olmuştu?

Süleymani, 3 Ocak 2020'de Irak'taki Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda ABD Başkanı Donald Trump'ın emri ile Amerikan ordusunun düzenlediği operasyon sonucu öldürülmüştü. Pentagon, suikastin Trump'ın talimatıyla geçekleştiğini duyurmuştu.

Olay üzerin kimliği belirsiz bir kişi, Pentagon'un yurt dışındaki üslerinden birinde çalışan Thompson ile temas kurarak kendisini Hizbullah temsilcisi olarak tanıtıp yardım istedi. İsimsiz kişi hakkında herhangi bir suçlama yöneltilmediğinden, Amerikan istihbarat servislerinin muhbiri olabileceği ileri sürülüyor.

Bunun üzerine Thompson, isimler, fotoğraflar ve raporlar dahil olmak üzere ABD istihbarat servislerinin en az on kaynağının verilerine ulaştı. Thompson, elde ettiği verileri çeşitli yöntemlerle aktardıktan sonra temasta bulunduğu kişi tarafından bir Hizbullah komutanıyla toplantıya davet etti.

27 Şubat 2020'de tutuklanan Thompson, suçunu itiraf etse de ağır hapis cezası verilebilir.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara