Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Eski Musul Valisi'nden Türk Ordusu teklifi

Musul eski valisi ve Haşd El Vatani genel komutanı Etil El Nüceyfi, 'Türk Ordusu'nun Musul'un kurtarılmasına katılması gereklidir.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 19:49:44

Eski Musul Valisi'nden Türk Ordusu teklifi

Musul eski valisi ve Haşd El Vatani genel komutanı Etil El Nüceyfi, Türk Ordusu'nun Suriye'nin Cerablus ilçesini IŞİD'den temizlemek amacıyla düzenlediği operasyonların kaydettiği başarılardan Musul operasyonlarında da yararlanılabileceğini kaydetti.

"HAŞD EL ŞABİ GERGİNLİK YARATIR"

Etil El Nüceyfi, Türkmeneli Televizyonuna açıklama yaptı. Türkmeneli Televizyonu genel müdürü Yalman Haceroğlu'nun sorularını yanıtlayan Nüceyfi, Türk Ordusu'nun Musul'un kurtarılmasına katılmasına gerekli olduğunu belirtti.

Haşd El Şabi'nin Musul operasyonuna katılmasının ortamda bir gerginlik yaratacağını ifade eden El Nüceyfi, Başika Kampı'nda Türk ordusunun verdiği eğitimin kaliteli olduğunu ve Koalisyon Güçleri tarafından çok beğenildiğini de söyledi.

"KOALİSYON GÜÇLERİ REDDETTİ"

El Nüceyfi ayrıca PKK'nın bir terör örgütü olduğunu da vurguladı. Koalisyon Güçleri'nin Haşd El Şabi'nin Musul'a girmesini reddettiğini belirten El Nüceyfi, Haşd El Şabi'ye Musul'a girmemeleri konusunda talimat verildiğini söyledi.

Nüceyfi, Koalisyon Güçleri, Peşmerge ve Türk Ordusu'nun Haşd El Şabi'nin Musul'a girmesini reddetmesine rağmen buna nasıl karşı koyacağını sordu. El Nüceyfi, şehrin içindeki vatandaşlarla muamelede karmaşa çıkabileceğini söyledi.

"CERABLUS OPERASYONU BAŞARILI"

Türk Ordusu'nun Suriye'nin Cerablus ilçesini çok kısa süre içinde terörden kurtarmasının oldukça başarılı bir operasyon olduğunu belirten El Nüceyfi, ilçede hayatın normale döndüğünü ve Cerablus operasyonun harika bir harekat olduğunu ifade etti.

Koalisyon Güçleri, Türk Ordusu ve Irak Ordusu arasında koordinasyon olmasını temenni ettiklerini belirten Nüceyfi, "Cerablus'ta elde edilen başarının Musul'un kurtarılmasında da yararlanılmasını arzu ediyoruz" dedi.

" PKK TESİSLER İNŞA EDİYOR"

El Nüceyfi, PKK'nın Musul'daki varlığına da değindi.

Musul Kürtlerinin KDP'li olduğunu PKK'nın mevcut yapıyı Sincar'da bazı Yezidileri kendi çıkarına kullandığını belirten El Nüceyfi, PKK'nın savaşları ve yardım kuruluşlarını kullanarak tesisler inşa ettiğini söyledi. PKK'nın Hanasu ve bazı bölgelerde kanton bölgeler kurduğunu belirten El Nüceyfi, bu bölgelerin Kürdistan bölgesel yönetimine ait asayişler değil PYD'ye ait asayişlerin kontrolünde olduğunu bildirdi.

Haber Ara