Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Eski Mossad başkanı: Trump'ı ABD'nin başına Rusya getirdi

Mossad'ın eski başkanı Tamir Pardo, Rusya'nın ABD'deki seçimlere müdahale ettiğini ve Trump'ı başa getirmek için büyük çaba gösterdiğini ileri sürdü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-25 18:58:46

Eski Mossad başkanı: Trump'ı ABD'nin başına Rusya getirdi

İsrail istihbarat servisi Mossad'ın eski başkanı Tamir Pardo, Rusya'nın 2016'daki ABD seçimlerine müdahale ederek Donald Trump'ın seçimi kazanmasını sağladığını iddia etti. Pardo, Rusya'nın seçimlerden Trump lehine bir sonuç çıkması için siber saldırılar düzenlediğini ileri sürdü.

Pardo, Rusya'nın Trump'a ''Rus yanlısı'' olduğu için değil, kendi çıkarları için en uygun aday olduğunu düşündüğü için desteklediğini dile getirdi.

İsrail basınında yer alan habere göre bir digital üzerine bir konferansta konuşan Pardo, ''Ruslar Washington'daki siyasi haritaya bakarak, ''Beyaz Saray'da kim oturmalı? Hedeflerimize ulaşmamızı kim kolaylaştıracak?'' sorularını düşünerek Trump'ı desteklemeye karar verdi.'' dedi.

Pardo, konferansta siber botların neden olduğu tehlikelerden de bahsetti. Pardo, otomatik olarak çalışan ve gerçek bir kullanıcı davranışlarını taklit eden bilgisayar programlarının büyük tehlike arz ettiğini belirtti.

ABD'de seçimlere müdahale iddiası ile ilgili soruşturmalarla patlak veren olayı ABD Başkanı Donald Trump da kabul etmişti. Temmuz ayına kadar aksi yönde bir açıklamalar yapan Trump, ABD istihbarat servislerinin Rusya'nın 2016 Başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine dair ulaştıkları sonucu kabul ettiğini belirtmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara