Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Eski Meclis Başkanı'ndan koalisyon uyarısı

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, koalisyon girişimlerinin fazla uzatılmadan sonuçlandırılması gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-18 11:07:34

Eski Meclis Başkanı'ndan koalisyon uyarısı

Çiçek, koalisyon girişimlerinin fazla uzatılmadan sonuçlandırılması gerektiğini belirterek, “Uzayan hayır işinden şer çıkar. Herkes ‘Hükümet kurulsun' diyor. Bu hükümet kendi içinde uyumlu olacak. Gerçekten birbirine farklışeyler söylese de birbirine güvenerek birlikte yol alacak bir hükümet olması gerekiyor. Aklınızı, hırsınızın önüne alın” diye uyarıda bulundu.

ERKEN SEÇİM İÇİN NE DİYOR?

50 yıllık siyasi yaşamının aktif günlerini geride bırakan eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Her seçim bir ağrı kesicidir." diyerek erken seçime ilişkin kritik bir çıkış yaptı.

"2015 KAYIPLARLA DOLU BİR YIL"

Şimdi, “Dur bakalım ne olacak?” havası var. Belirsizliğin uzun sürmesi iyi değil. Türkiye içine kilitlendi ancak etrafında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Türkiye son dönemde 3 seçim yaptı. Her seçim iyice vites küçültür. 2015 kayıplarla dolu bir yıl oluyor. Mümkün olan doğru koalisyonun kurulması lazım. CHP ya da MHP ile bir koalisyon olabilir. Olmazsa da; her seçim bir ağrı kesicidir. Seçimin üzerinden geçen süre içinde aslında neyin olup neyin olmayacağı görüldü. Lafı çok fazla uzatıyorlar. Seçimin sonucunu kabul etmek, hazmetmek, en az seçim kadar önemlidir.

NASIL BİR HÜKÜMET KURULMALI?

Geldiğimiz noktada, bir hükümetin kurulması önemlidir ama şeklen bir hükümet kurulması tek başına bir şey ifade etmez. Bugün kurduk, 40 gün sonra oyunu bozmak, ayak oyunlarıyla, kanser hücresi gibi birbirini yiyen bir hükümetin de olmaması gerekir. Gerçekten ciddi sorumluluk taşıyan icraata dayalı bir hükümet olmalıdır. Şeklen bir hükümet kurulur. Bu da zaman kaybettirir Türkiye'ye. Yazılanlara, konuşulanlara bakıldığında, çevremizdeki insanlar, sabahtan akşama herkes bunları konuşuyor: “Bir hükümet kurulsun.” İyi de bu hükümet, bir nargile kahvesinde toplanıp nargile fokurdatacak değil ki. Hükümet iş yapacak. Bu hükümet kendi içinde uyumlu olacak. Gerçekten birbirine farklı şeyler söylese de birbirine güvenerek birlikte yol alacak bir hükümet olması gerekir.

KOALİSYON MASASINA OTURACAK LİDERLERE MESAJ VERDİ

(...) Bu olmazsa siyasi evlilikler yürümez. Düğün yaparız, davullu zurnalı, iyi oldu maşallah, kutlamalar... Daha gelinin 40'ı çıkmadan kavga başlar. Türkiye'yi bununla karşı karşıya bırakmamak lazım. Güvensizlikle evlilik yürümez. “Evlilik yapalım, yürürse olur, yürümezse ayrılırız.” Kimse çocuk yapmaz o zaman. Herkes aklını hırsının önüne alsın. Türkiye'yi çevreleyen sorunlar var. Siyasete bayram havası gelmeli. Demokratik tövbeye ihtiyaç var. Siyaset yapan herkesin bir demokratik tövbeye ihtiyacı var.

Haber Ara