Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

Eski İçişleri Bakanı Ala:

Eski İçişleri Bakanı Ala:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 18:18:16

Eski İçişleri Bakanı Ala:
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, "Bizim kırmızı çizgimiz millete bedel ödetmemektir. Millet menfaatine olmayan hiçbir şeyin altına imza atmamaktır, ne şartta olursa olsun milletin topyekun menfaatini düşünmektir" dedi.

Erzurum'da temaslarını sürdüren Ala, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Palandöken ilçesindeki Çeçenistan Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Partililerle tek tek tokalaşarak, bayramlarını kutlayan Ala, burada yaptığı konuşmada, herkesin bayramlara en güzel dileklerinin gerçekleşmesi arzusuyla varmaları temennisinde bulundu.

Bütün İslam dünyasında güzelliklerin yaşanmasını, güzel dileklerin kabul olmasını dileyen Ala, "Bugünden daha çok seveceğiniz günleri görün" dedi.

Buruk bayram kutladıklarını belirten Ala, "1,5 milyardan fazla kardeşimizin yaşadığı yeryüzünde, insanlığın tabii özel olarak İslam dünyasının genel olarak da insanlığın çok sıkıntılı günler yaşadığı dönemlerdeyiz. Daha geçen gün Srebrenitsa'da 8 binden fazla kardeşimizin şehit edildiği gün yeniden hatırlandı, anıldı. Orada o insanlar şehit edildi de onu seyredenlerin sorumluluğu ortadan kalktı mı? Hayır kalkmadı" diye konuştu.

İslam alemine huzur dileyen Ala, "Bütün insanlığa sesleniyoruz. Gelin sorumluluklarınızı yerine getirin, güçlünün zayıfı ezdiği düzene son verin. Bizleri yanınızda bulacaksınız" ifadesini kullandı.

Ala, şunları söyledi:

"Bir bayramı idrak ediyoruz. İslam inancı bizim dinimizde böyledir. Nedir? Bayramlar adeta toplumların yeniden doğuşudur, problemlerin giderildiği, dargınlıkların yok olduğu, sevgilerin, muhabbetlerin yeniden başlandığı günlerdir. Hani bilgisayarda resetleme var ya işte öyle gençler yani hayatın yeniden formatlandığı günlerdir bayramlar. Gelin bu bayramları da böyle yapalım."

Konuşmasında, "Sizlerin çalışmasıyla emeğiyle milletimizin yüzde 41'inin bize verdiği görevi, milletimizin tamamının menfaatleri doğrultusunda onlara hiçbir sıkıntı gelmeden, Türkiye'ye herhangi bir bedel ödetmeden, en güzel şekilde milletimize, 78 milyona yaraşır bir biçimde yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz" ifadelerine yer veren Ala, şöyle devam etti:

"İnşallah başarılı oluruz. Bunu da sizden aldığımız yetkiyle ve o iradenin gururla temsilcisi olarak, ondan büyük bir onur, gurur duyuyorum. Çünkü milletimizin iradesinin temsil edilmesi, insan hayatında çok özel bir yere sahiptir. Allah'ın izniyle de partimiz olarak da o sorumluluğun yerine getirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim kırmızı çizgimiz millete bedel ödetmemektir. Millet menfaatine olmayan hiçbir şeyin altına imza atmamaktır. Ne şartta olursa olsun milletin topyekun menfaatini düşünmektir. Onun için bunun gereklerini yerine getiriyoruz."

Bayramlaşma töreninin ardından Erzurum-Kars karayolu üzerindeki Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu'na geçen Ala, burada çocuklarla bir araya geldi.

Yurtta kalan çocuklarla bayramlaşarak, bir süre sohbet eden Ala, en önemli sermayenin bilgi olduğunu, bilgili insanın kendine güveninin arttığını, dünyaya bakışının değiştiğini kaydetti.

Çocukların isteklerini de dinleyen Ala, herkesin mutlaka sıkıntısı, problemi olduğunu ancak önemli olanın bu problemlerin altında kalmamak, üstesinden gelmek olduğunu vurguladı.

Ziyarette, çocuklara lokum ikram edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara