Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Eski Genelkurmay Başkanı'ndan darbe çıkışı

Eski Genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök, darbe girişimi sonrası yaşananlarla ilgili eleştiride bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-21 07:12:12

Eski Genelkurmay Başkanı'ndan darbe çıkışı

15 Temmuz akşamı, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimiyle ilgili konuşan eski Genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök, halkın meydanlarda askere yönelik fiziksel müdahalesini eleştirdi. Özkök, "Askerle toplum arasına kesinlikle nefret tohumları ekilmemeli, bu tür davranışlardan kaçınılmalı” dedi.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Eski Genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral HilmiÖzkök, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ortaya çıkan er ve erbaşlara yönelik fiziki şiddetle ilgili olarak "Sarhoşluğun en kötüsü zafer sarhoşluğudur. Bu tür davranışlara derhal sonverilmeli" dedi. 

Özkök darbe girişimi için "Hain teşebbüs" nitelemesi yaparak "Hükümetleri değiştirmek seçmenin, muhalefet partilerinin görevidir. Silahlı kuvvetler, siyasi faaliyetlerin dışındadır" dedi.

"ASKERLE TOPLUM ARASINA NEFRET TOHUMU EKMEYİN"

Özkök darbe girişiminin bastırılmasından sonra emir kulu durumunda olan er ve erbaşlara yönelik fiziki şiddeti tasvip etmenin de mümkün olmadığını söyledi. Özkök, “Sarhoşluğun en kötüsü zafer sarhoşluğudur. Bu tür davranışlara derhal son verilmeli. Çocuklarını askere göndermiş, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne emanet etmiş anne-babaları düşünün. Askerle toplum arasına kesinlikle nefret tohumları ekilmemeli, bu tür davranışlardan kaçınılmalı” uyarısında bulundu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara