Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

Eski Emniyet imamı: AK Parti ve MHP'de FETÖ'cü vekiller var

1990'lı yıllarda FETÖ'nün Emniyet İmamı olan Kemalettin Özdemir, AK Parti ve MHP içinde halen FETÖ'ye mensup milletvekilleri olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 09:52:43

Eski Emniyet imamı: AK Parti ve MHP'de FETÖ'cü vekiller var

Bir dönem FETÖ'nün elebaşısı Fethullah Gülen'in en yakınındaki isim olarak bilinen ve 90'lı yıllarda örgütün "emniyet imamı" olduğu belirtilen Prof. Dr. Kemalettin Özdemir, örgütün yapısını anlattı.

Emniyette KÖZ grubu olarak adlandırılan ve kendisine bağlı hareket eden polislerin olduğu yönündeki iddiaları reddeden Özdemir, firari Adil Öksüz ile bir dönem aynı fakültede görev yaptığını ve 2009'da bu ismi güvenlik birimlerine bildirdiğini söyledi.

FETÖ'nün emniyet imamı olarak, polis koleji öğrencilerine dini konularda dersler verdiğini söyleyen Özdemir, örgütten tamamen ayrıldıktan sonra da örgütün iç yapısıyla ilgili devletin ilgili birimlerine gerekli bilgileri verdiğini ifade etti.

'AK PARTİ VE MHP'DE FETÖ'CÜ VEKİLLER VAR'

Özdemir, AK Parti ve MHP'nin içinde halen FETÖ'ye mensup milletvekilleri olduğunu da öne sürdü. Özdemir bu isimlerden her hangi birinin bakan olmadığını da belirterek, daha çok pasif görevde olduklarını söyledi. CHP ile ilgili ise bir araştırma yapılması gerektiğini kendisinin bilmediğini söyledi.

Haber Ara