Dolar

32,5943

Euro

34,7770

Altın

2.415,04

Bist

9.645,02

Eski BBP Genel Başkanı Destici:

Eski BBP Genel Başkanı Destici:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 00:21:27

Eski BBP Genel Başkanı Destici:
Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'deki iç savaşın bir an önce sona ermesini istediklerini belirterek, "Orada yapılmak istenen Suriye'nin bölünerek parçalanması ve içinden üç dört tane farklı devlet çıkartılmasıdır. Türkiye ve İslam dünyası için en tehlikeli olanı da PYD'ye yani PKK'ya orada bir devlet kurdurulmak istenmesidir" dedi.

Büyük Birlik Partisi Kocaeli il Başkanlığı'nın İzmit Öğretmen Evi'nde düzenlediği iftar programında konuşan Destici, Suriye'den gelen Türkmenlerin ramazanını kendi topraklarında, evlerinde barış ve huzur içerisinde geçirmek istediklerini ama bu imkana sahip olmadıklarını söyledi.

Türkiye'nin geçmişte Suriye konusunda yanlış politikalar izlediğini öne süren Destici, artık oyunu ABD'nin değil, Türkiye'nin kurması ve oynaması gerektiğini ifade etti.

Suriye'deki iç savaşın bir an önce sona ermesini arzu ettiğini belirten Destici, şöyle konuştu:

"Orada yapılmak istenen Suriye'nin bölünerek parçalanması ve içinden üç dört tane farklı devlet çıkartılmasıdır. Türkiye ve İslam dünyası için en tehlikeli olanı da PYD'ye yani PKK'ya orada bir devlet kurdurulmak istenmesidir. Bu savaşın müsebbipleri, şunu idrak etmeliler ki bu yöntem ve yolla orada bir netice alınamayacak. Dolayısıyla özellikle ülkemiz, Suriye ile ilgili politikalarını geliştirirken bugün geldiğimiz noktada bin kere düşünüp bir adım atması daha doğru olacaktır. Batının emperyal güçlerinin niyeti, Suriye'yi demokratikleştirmek ve Esad'ı devirmek değildir. Aynen Irak, Afganistan ve Libya'daki gibi Müslüman ülkelerin iyiliğini istemedikleri, bugün Suriye'de gün yüzüne çıkmıştır."

IŞİD ve PYD'nin terör örgütü olduğunu, şu anda adeta Batı'nın emperyal güçlerin bir mayın eşiği konumunda bulunduğunu söyleyen Destici, Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerden IŞİD'i çıkarma bahanesiyle Türkmenler ve Arapların yurtlarından edildiğini kaydederek, "PYD o şehirleri, köyleri kasabaları işgal ederek, orada kendi devletini kurma düşüncesiyle, Akdeniz'e ulaşma projesi adına çok büyük kazanımlar elde etmektedir" şeklinde konuştu.

Bugün yeryüzünde zulüm ve göz yaşının hep İslam coğrafyasında olduğunu vurgulayan Destici, "Doğu Türkistan"daki Müslümanların 60 yıldan fazla süredir Çin zulmü altında inim inim inlediğini belirterek, "Oruç dahi tutamıyorlar. Dini ibadetlerini yerine getiremiyorlar. Çocuklarını okutamıyorlar. Kendi vatanlarında özgürce yaşamıyorlar ve bütün bunların sorumluluğu bizlerin omzunda. Her Müslüman Türk, yeryüzünün neresinde olursa olsun bir Müslüman Türk kardeşi esirse, onun acısını hissetmiyorsa, onun derdiyle dertlenmiyorsa onun imanından şüphe edilir" diye konuştu.

Haber Ara