Dolar

32,5136

Euro

34,8427

Altın

2.487,56

Bist

9.529,09

Eski başkan adayından ABD'ye sert eleştiri

ABD'de 2012'de Obama'nın rakiplerinden biri olan Cumhuriyetçi Parti senatörü Ron Paul, demokrasinin olmadığını söylediği ABD'ye sert eleştirilerde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 13:14:40

Eski başkan adayından ABD'ye sert eleştiri

"ABD'de demokrasi yok. Bir tarafta Trump'ın diğer tarafta Clinton'un olduğu seçimler bir demokrasiyi ifade etmiyor." Bu açıklama, 2012'de ABD'nin başkan adaylarından Cumhuriyetçi Parti senatörü Ron Paul'a ait.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; MSNBC's televizyonundan Gary Johnson-Bill'in sorularını cevaplayan Ron Paul, ABD'de demokrasiyle ilgili "Bu ülkede demokrasinin esamesi bile okunamaz. Eğer biz gerçekten demokratik bir ülke olsaydık, bu seçim tartışmaları olur muydu?" ifadelerini kullandı.

Paul ayrıca 2016 seçimlerinde Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylarla bu işin olamayacağını, üçüncü bir adayın konuşulması gerektiğini de belirtti.

Seçim sonrası ABD'nin dış politikasına da değinen Paul, "ABD'de seçimleri kim kazanırsa kazansın dış politikadaki ABD sistemini değiştiremeyecek. Harcamalar devam edecek. Borçlar gittikçe büyüyor. Bugün yaşanan kişisel ve toplumsal sorunların hepsi dış politikadaki başarısızlığımızdandır" ifadelerini kullandı.

RON PAUL KİMDİR?

Gettysburg College'den mezun olan ve Duke University Tıp Fakültesi'nden diploma alan Dr. Ron Paul, hem Demokrat Parti'den hem de Cumhuriyetçi Parti'den ayrılan görüşleriyle biliniyor.

Paul, Irak ve Afganistan savaşlarını bitirmeyi, özel ortaklıkla kurulan FED'e hükmetmeyi, para basmayı sonlandırmayı, bütçeyi dengelemeyi, güvenlik için Müslümanların özgürlüklerini riske etmemeyi ve harcamaları azaltmayı savunuyor. Dış politika görüşü olarak ABD'nin dünya jandarmalığını bırakması gerektiğini söyleyen Ron Paul, Cumhuriyetçi Parti içerisinde Çay Partisi'nin "entelektüel babası" olarak görülüyor.

Daha önce 1988 ve 2008 yıllarında Başkan adaylığını koyan Paul, ünlü Liberteryanlar Ludwig Von Mises, Ayn Rand gibi isimlerden etkilenmiş bir kişi. 73 yaşındaki Paul, eski Cumhuriyetçi Parti takipçileri olarak anılan klasik tabandan ve Çay Partisi'nin tabanından önemli destek buluyor. Son araştırmalar Paul'un anketlerde yükselişte olduğunu gösteriyor.

Ron Paul 7 Aralık'ta düzenlenecek Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu, Cumhuriyetçi Parti Başkan adayları münazarasına ise İsrail karşıtı sözleri nedeniyle davet edilmedi. Paul, İsrail'e yapılan askeri yardımlara öteden beri karşı çıkıyor.

 

Haber Ara