Dolar

32,5201

Euro

34,8041

Altın

2.423,07

Bist

9.753,09

Eski Bakan Marwan Hamade: Hizbullah Lübnan'ı ele geçirdi

Eski Bakan Marwan Hamade, 'Hassan Diab liderliğindeki yeni Lübnan hükümetinin oluşumu, Hizbullah'ın Lübnan devletinin ele geçirilmesini tamamladığını gösterdi' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-24 12:02:19

Eski Bakan Marwan Hamade: Hizbullah Lübnan'ı ele geçirdi

Eski Bakan Marwan Hamade, "Hassan Diab liderliğindeki yeni Lübnan hükümetinin oluşumu, Hizbullah'ın Lübnan devletinin ele geçirilmesini tamamladığını gösterdi" dedi.

Dürzi lider Velid Canbolat liderliğindeki Lübnan İlerici Sosyalist Partisi'nin önde gelen bir üyesi olan Hamade, Hizbullah'ın İran yanlısı partiye fayda sağlamak için tasarlanan bir seçim yasası sayesinde 2018'de parlamento çoğunluğunu geri kazandığını söyledi.

Hamade, “Hizbullah, Suriye rejiminin parmak izlerinin bulunduğu yeni hükümetin devralınmasını tamamlıyor. Kilit görevlerdeki yeni bakanların çoğu ya Hizbullah'a ya güvenlik servisinin eski başkanı olan Suriye yanlısı Jamil Sayed'e ya da Gebran Bassil'e bağlı müttefik"dedi.

Hamade, yeni hükümetin önceki liderlerle aynı hizip gerginliği ve rekabetiyle karşı karşıya kalacağını ve İran yanlısı Suriye gruplarının, devletin yanı sıra Hizbullah ile ilgili hizipleri kontrol edeceğini söyledi.

Hamade ayrıca, "ABD'nin, Hizbullah'a karşı yaptırımlarının finans sektörünü ödemeye ve yok etmeye zorlama eğilimi var. Lübnan, ABD ve İran arasındaki çatışmada askeri cepheye dönüşüyor" uyarısında bulundu.

Haber Ara