Dolar

32,5595

Euro

34,8989

Altın

2.427,12

Bist

9.645,02

Eski Bakan Elvan:'Fırsat vermeyeceğiz'

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 'Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz'dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 19:59:17

Eski Bakan Elvan:'Fırsat vermeyeceğiz'

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, çözüm sürecinden rahatsız olanların ülkeyi yangın yerine çevirmeye çalıştıklarını belirterek, "Ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyenler var. Bu kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Etle tırnak gibi gelmiş olduğumuz bu birlikteliğimizi zayıflatmak isteyenler var. Bugüne kadar ne siz, ne de biz buna izin vermedik, bundan sonrada vermeyeceğiz. Toplum içerisinde vesayet oluşturmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Hiçbirinden de korkumuz yok" dedi. 

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin'deki sivil toplum örgütleri ve hemşeri dernekleri ziyaretlerini sürdüren Elvan, son olarak AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ve milletvekili adayı Nafiz Deniz ile Diyarbakırlılar Derneği'ni ziyaret etti. Diyarbakırlıların yoğun ilgi gösterdiği Elvan, 1 Kasım seçimleri için Diyarbakırlı vatandaşlardan destek isteyerek, "Biz birlikte beraber olursak bundan güç doğar ve biz daha da gelişir daha da büyürüz ama ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyenler var. Bu kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Etle tırnak gelmiş olduğumuz bu birlikteliğimizi zayıflatmak isteyenler var. Bugüne kadar ne siz ne, ne de biz buna izin vermedik, bundan sonrada vermeyeceğiz. Bizim 2002'den beri uygulamaya başladığımız reform politikaları tüm insanımızı içeren, elbette Kürt vatandaşlarımızı da kapsayan demokratikleşme hareketi gerçekten Türkiye'nin önünü açtı. Eğer biz demokratikleşme reformunu yapmasaydık, sadece ekonomik anlamda çalışıp ülkenin büyümesine çalışsaydık, bu gelişmeyi sağlayamazdık. Bir taraftan demokratikleşme, bir taraftan ekonomik alanda reformlar. Bunlar atbaşı giden ve birleştirilmesi gereken hususlardır. AK Parti olarak biz bunları yaptık. Gerçekten konuşulamayan, tartışılamayan hususları tartışır hale getirtirdik. Geçmişte uygulanan inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Ancak bundan rahatsız olanlar oldu" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ YATIRIMLARI ENGELLİYOR"

Bölgedeki insanların rahat yaşamalarından, yaylalara çıkmalarından, hayvanlarını otlatmalarından ve oralara hafta sonu pikniğe gitmelerinden rahatsız olanlar olduğunu dile getiren Elvan, "İşte son yaşanan hadiseler, 11 Temmuz tarihinde Kandilden açıklama geliyor, 'artık çatışmasızlık dönemi bitmiştir, silahlı ayaklanma dönemi başlamıştır' diye. Bu, halkı savaşa ve ayaklanmaya davet eden açıklamadır. 14 Temmuz'da başka bir açıklama arkasından saldırılar, kamyonlarımızı yakmalar, tırları yakmalar, ambulansları yakmalar başladı. Bunları kimler kullanıyor. Peki kamyonu, tırı yakılan kim? Kürt vatandaşlarımız. Kullanan kim? Kürt vatandaşımız, öldürülen kim? Kürt vatandaşlarımız, işinden aşından olan kim? Kürt vatandaşımız. Ambulans yakılıyor, peki niçin kullanılıyor? Orada yaşayan Kürt vatandaşlarımız hastalandığında hastaneye götürülmek için kullanılıyor. Neden ambulans yakılıyor? Çünkü isteniliyor ki, oradaki Kürt vatandaşımız hizmet almasın. Hizmet almasın ki, AK Partiyi kötülesinler. Yol yapıyoruz ve yolu yapan müteahhit kim? Kürt. Yolu yapan işçi kim? Kürt. Böyle bir anlayışı nasıl kabul edebiliriz" şeklinde konuştu.

"SAMİMİ OLMALIYIZ"

Bu süreçte tüm kesimlerin samimi olması gerektiğinin altını çizen Elvan, şöyle devam etti; "Siz yol yapılmasını istiyorsunuz. Biz yapıyoruz. Hizmete hazırız. Çünkü biz her vatandaşımıza hizmet götürmek istiyoruz. Yapalım ama bakınız şu anda Güneydoğu'da 200'ün üzerinde şantiyemiz var. Neredeyse hepsi kapalı. İş yapmaya başlanıldığında müteahhitlerin araçları yakılıyor. Samimi olalım. AK Parti öncesinde biz vesayetten şikayet ediyorduk. 'Bizim üzerimizde baskı var vesayet var' demiyor muyduk? Diyorduk. Bugünkü vesayet nedir peki? Bunu nasıl kabul edelim. Böyle bir vesayeti kabul edemeyiz. Milletin tercihine herkes saygı duymak zorundadır. Hiç korkmayacağız. Bu mücadele devam edecek Kürt kardeşlerimiz, Diyarbakırlı kardeşlerimiz huzura erecek, bundan emin olun." Kürtlerin sosyal huzurunu sağlayacaklarını vurgulayan Elvan, bunu sağlayacak olanın da AK Parti olduğunu ifade ederek, "Bugün sizden zorla para alanlar, yarın evinizi, arabanızı alır, ondan sonra başınıza birini koymaya kalkarsa, işte bu diktatörlüktür. Bu isyankarlıktır. Biz birlikte güçlüyüz. Herkes bu devlete, bu ülkeye saygı gösterecektir. Propagandasını yapmak isteyen, şiddet kullanmadan istediğini söylesin, konuşsun ama yeter ki, şiddete başvurmasın, baskıyla bu iş olmaz" dedi.

Her şeyin demokratik kurallar dahilinde olacağını dile getiren Elvan, demokrasiyi herkesin sindirmesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti; "Demokrasiyi içimize sindirmemiz lazım. Geçmişte vesayetten şikayet edipte bugün toplum içerisinde vesayet oluşturmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Hiç kimseden korkumuz yok. Seçimde de her kardeşimiz gidip oyunu rahatça kullanacaktır. Eğer yanlış yapan olursa da onunda gereği yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletinde gerçekten AK Parti güçlü bir partidir ve AK Parti Diyarbakırlı kardeşlerimiz için o bölgede yaşayan kardeşlerimiz için gerekli çabayı göstermiştir. Bunca saldırılara rağmen hep sizin arkanızda olmuştur. Biz sizler için mücadele ettik etmeye de devam edeceğiz ama ne olur bu birlikteliğimizi bu dayanışmamızı artıralım. Ülkemizi hep birlikte kardeş ruhuyla birlikte yüceltelim. Bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Biz yüzyıllarca beraber yaşadık. Bizi diğer ülkelerle karıştırmasınlar. Bu ülke çok değişik kesimlerden, farklı dinlerden, kültürlerden insanlar beraber yaşamıştır. Biz sizlerin her sorununu çözmeye geldik. Bu mücadeleyi bu ülkenin geleceği için devam ettirecek. Biz Kürt kardeşlerimizin kılına dahi zarar gelmesini istemeyiz ama şiddetle baskıyla bu işler olmaz. 1 Kasım'da birlikte huzura kavuşacağız. Huzurun olmadığı yerde istikrar olmaz. Yatırım olmaz, istihdam olmaz." 

 

Haber Ara