Dolar

32,5984

Euro

34,6895

Altın

2.522,24

Bist

9.524,59

Eski Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in öldüğü iddiası

Eski Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in öldüğü iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 12:26:59

Eski Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in öldüğü iddiası
Pakistan Savunma Bakanı Havaja Asıf, " Afgan Talibanı lideri Molla Ömer, ne Pakistan'da öldü ne de burada toprağa verildi" dedi.

Asıf, Ulusal Meclis'teki oturumda yaptığı konuşmada, Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in Pakistan topraklarında öldüğüne dair bilgiyi doğrulamadı.

Ülkesinin Mollar Ömer'in ölümüyle bir ilişkisi olmadığını ifade eden Asıf," Şimdi veya iki yıl önce Molla Ömer ne zaman hayatını kaybetti ise Pakistan bunun bir parçası olmadı" şeklinde konuştu.

Afgan istihbaratının Molla Ömer'in Pakistan'ın Sind Eyaleti başkenti Karaçi'de bir hastanede hayatını kaybettiğine ilişkin iddiayı yalanlayan Bakan Asıf, "Molla Ömer ne Karaçi'de ne de Kuetta şehrinde hayatını kaybetti. O ne Pakistan'da öldü ne de burada toprağa verildi" diye konuştu.

Pakistan'ın, Afgan hükümeti ile Afgan Talibanı arasındaki görüşmelerde arabuluculuk rolünü üstlendiğini hatırlatan Asıf, "Pakistan'ın Taliban üzerinde kontrolü bulunduğu yönündeki iddiaları kabul etmiyoruz. Biz sadece arabulucuk yapıyoruz. Ayrıca görüşmelerde Çin ve ABD gözlemcileri de yer alıyor" dedi.

"Taliban içerisindeki liderlik yarışı ile ilintilendirilmek istemediklerini belirten Asıf, "İsteğimiz ertelenen barış görüşmelerinin en kısa zamanda yeniden başlamasıdır" şeklinde konuştu.

Afgan hükümeti, 29 Temmuz'da yaptığı açıklamada Taliban lideri Molla Ömer'in iki yıl önce Pakistan'da hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Afgan istihbaratı da Molla Ömer'in Karaçi'de bir hastanede yaşamını yitirdiğini iddia etmişti.

Haber Ara