Dolar

32,5678

Euro

34,9339

Altın

2.426,63

Bist

9.722,09

Eski Adalet Bakanı Bozdağ:

Eski Adalet Bakanı Bozdağ:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 22:50:56

Eski Adalet Bakanı Bozdağ:
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin içinden bazı çevreler, dışarıdan bazı çevreler, Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke gibi gösterme gayreti, ihaneti içindeler. Türkiye ne dün, ne bugün destek vermiş değildir. Bundan sonra da destek verecek değildir" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ta Valilik ve Belediyenin hazırladığı Bozok Bereket Kervanı Projesi kapsamında, Sorgun ilçesinde verilen iftara katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, ramazanın bereket, paylaşma, Kur'an, rahmet, mağfiret ayı olduğunu belirtti.

Türkiye'de insanların huzur içinde oruçlarını tutarken, birçok İslam ülkesinde bu huzurun yaşanamadığını ifade eden Bozdağ, Sorgun'da Bereket Kervanı aracılığıyla huzur içerisinde, kardeşane bir biçimde iftar yapıldığını dile getirerek, "Dileğimiz odurki dünyanın her tarafında Müslümanlar Sorgun'da olduğu gibi huzur içerisinde oruçlarını tutsunlar, iftarını ve ibadetlerini yapabilsinler, teravihlerini kılsınlar, Kadir Gecelerini, Ramazan Bayramlarını idrak etsinler ancak maalesef dünyanın birçok yerinde huzursuzluk, sıkıntı var. Maalesef insanlar Türkiye'deki rahatlık içerisinde ramazan ayını yaşayamıyorlar. Çin'de Çin Halk Cumhuriyeti'nin ortaya koyduğu baskıcı uygulamalar nedeniyle Sincan bölgesinde Uygur Türkleri, büyük baskı altında. Bu nedenle ramazan ayının gereklerini yapamamakla karşı karşıyalar. Hem yaşam haklarına saldırılar var hem de inançlarına. Din ve vicdan hürriyetlerine dönük ciddi saldırılar var" ifadesini kullandı.

Bozdağ, Türkiye'nin Çin'de yaşanan bu uygulamalara net bir şekilde tavrını koyduğunu, insan hakları ihlallerine karşı sesini yükselttiğini, yapılan bu haksızlığın düzeltilmesi için yüksek sesle çağrıda bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ama dikkat ederseniz dünyanın diğer pek çok ülkesinden ses yok. Avrupa Birliği'ne üye ülkeler, insan hakları söz konusu olduğu zaman, din ve vicdan özgürlüğü söz konusu olduğu zaman çok şey söylerler ama dikkat edin Çin yönetiminin Uygur Türklerine yaptığı baskılar, inançlarının ve yaşam haklarının üzerinde ortaya çıkan haksız müdahaleler karşısında en ufak açıklamayı kimse yapmadı. Amerika'dan da bir açıklama yok, başkalarından da bir açıklama yok. İnsan hakları bütün insanlar için geçerli olan haklardır. Sadece bir millet, sadece bir devlet, sadece bir din için geçerli değildir ama görüyoruz ki Avrupa Birliği ülkeleri bu hak konusunu kendi cephelerinden değerlendiriyorlar. Sorgun'dan da bir kez daha Çin Halk Cumhuriyeti yönetimini bu haksız, hukuksuz zulüm uygulamalarına son vermeye davet ediyoruz."

- "IŞİD terör örgütü uluslar arası proje bir terör örgütüdür"

Türkiye'nin yanı başında büyük sıkıntılar olduğunu, şu anda Suriye'de, başka yerlerde IŞİD denen bir terör örgütünün ramazanda ölüm kusmaya devam ettiğini ifade eden, Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin içinden bazı çevreler, dışarıdan bazı çevreler, Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke gibi gösterme gayreti, ihaneti içindeler. Türkiye ne dün, ne bugün destek vermiş değildir. Bundan sonra da destek verecek değildir. 30 yılı aşkın terörle mücadele eden, terörle mücadelesine bedel ödeyen Türkiye Cumhuriyeti, bundan sonra da terörün her türüne karşı mücadele edecektir. IŞİD terör örgütü uluslararası proje bir terör örgütüdür. Her defasında ifade ettim, bir kez daha ifade ediyorum. Türkiye, IŞİD terör örgütüne karşı tavrını ilk koyan ülkelerden bir tanesidir. Mücadelesini de yapıyor, bundan sonra da yapmaya devam edecektir."

Belediye Meydanı'nda düzenlenen iftara Vali Abdulkadir Yazıcı, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Haber Ara