Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

Esir Cenazira açlık eylemine devam ediyor

Filistinli Esir Kulübü, idari hapis cezasını protesto için açlık grevine başlayan 43 yaşındaki Filistinli esir Sami Cenazira'nın 68 gündür açlık grevi eylemini sürdürdüğünü açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 11:04:37

Esir Cenazira açlık eylemine devam ediyor

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Esir Kulübü,  konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Cenazira'nın İsrail'in idari hapis cezasını uzatması üzerine 3 Mart'ta açlık grevine başladığını bildirdi.

Açlık grevine başladıktan sonra cezaevleri idaresinin esir Cenazira'yı En-Nakab Cezaevi'nden başka cezaevlerine nakletmeye başladığını kaydeden Esir Kulübü, En-Nakab Cezaevi'ndeyken yere düşüp başını çarpan Filistinli esirin başından yaralandığını ifade etti.

Esir Kulübü, açlık grevindeki esiri ziyaretlerinde Cenazira'nın vücudunda ağrılar hissettiğinin ve kasılmalar olduğunun, zaman zaman bayıldığının ve kilo kaybettiğinin görüldüğünü söyledi.

El-Halil vilayetindeki El-Fevvar Mülteci Kampı sakinlerinden esir Sami Cenazira, geçen yıl 15 Kasım'da İsrail tarafıından gözaltına alındı.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, İsrail hapishanelerimde Cenazira ile birlikte açlık grevinde olan beş esir daha olduğunu açıkladı.

Haber Ara