Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Eşini sakat bırakan sanık hakkındaki dava

Eşini sakat bırakan sanık hakkındaki dava

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 19:46:15

Eşini sakat bırakan sanık hakkındaki dava
Yozgat'ta geçen yıl 6 çocuk annesi eşini av tüfeğiyle yaralayarak iki bacağının kesilmesine neden olduğu ileri sürülen sanık Ahmet Boztaş'a (38) "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl hapis ceza verildi.

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ahmet Boztaş ile avukatı Tunçay Şener, GATA'da tedavisi devam eden Arzu Boztaş'ın ablası Kısmet Karademir, yakınları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Evin Konuk hazır bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının müdahil olarak katıldığı duruşmada, cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 ila 20 yıl arasında cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Arzu Boztaş'ın avukatı Evin Konuk, sanığın müvekkili Boztaş'ın engelli kalmasına neden olduğunu belirterek, cezalandırılması talebinde bulundu.

Sanık avukatı Tuncay Şener de müvekkilinin söz konusu olayda, eşini öldürmeyi ya da yaralamayı planlamadığını, her şeyin bir anda geliştiğini anlatarak, mahkeme heyetinin alt sınırdan ceza vermesi gerektiğini savundu.

Arzu Boztaş'ın avukatlarının meslek etiğine aykırı davrandığını ileri süren Şener, feminizm duygularıyla müvekkilinin itibarının zedelendiğini ve mahkemeye linç ettirilmeye çalışıldığını savundu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık Ahmet Boztaş'a, önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi, ardıdan cezayı teşebbüs aşamasında kaldığı için 20 yıl hapse indirdi.

Kararın açıklanmasının ardından sanık yakınları önce salondan, daha sonra da Adliye Sarayı bahçesinden polis tarafından uzaklaştırıldı. Bu süre içerisinde Arzu Boztaş'ın avukatları ve yakınları da adliyede bekletildi.

- Kadın derneklerinden değerlendirmeler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ayşen Kavas, dava sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sanık Ahmet Boztaş'ın üst sınırdan ceza almasının kendilerini sevindirdiği ifade etti.

Arzu ve tüm kadınların yaşadıklarını bildiklerini ifade eden Kavas, "Arzu, hayatta kalabilen kadın kardeşlerimizden bir tanesi. Arzu ayağa kalkabilecek, kollarını kullanabilecek. Sanık Ahmet Boztaş'ın yaptıkları yanına kar kalmadı" diye konuştu.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi ve Arzu Boztaş'ın avukatı Evin Konuk da kadın cinayetlerinin önüne geçmek için hukuk mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Bu mücadelenin sonucunda artık kadınların öldürülmeyeceğini, kadınlar için daha yaşanır bir dünya haline gelebileceğini umut etmek istediklerini anlatan Konuk, şunları söyledi:

"Biz bunun için mücadele ediyoruz. Bu kararlar bazı insanları rahatsız etmeye devam edecek. Bu düzenin sürmesini isteyenleri rahatsız edecek ama biz mücadelemize devam edeceğiz. Bugün mahkemeden olumlu bir karar çıktığını düşünüyoruz. En üst sınırdan sanık cezalandırıldı. Adam öldürmeye teşebbüsten önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Sonrasında teşebbüs aşamasında kaldığı için indirim yapılarak 20 yıl sanığa ceza verildi. Herhangi bir tahrik indirimi, iyi hal indirimi yapılmadı. Mücadelemizin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Biz Çağdaş Hukukçular Derneği ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bu davayı takip ettik. Bundan sonra da buna benzer kadına şiddet olaylarının davalarını takip etmeye devam edeceğiz. Mahkemenin bu kararı diğer kadına yönelik şiddet davalarında da emsal olur ve kadın kardeşlerimiz bir daha ölmezler."

Arzu Boztaş'ın ablası Kısmet Karademir ise kardeşi için adliyede olduklarını dile getirerek, "Arzu'nun kollarını ve bacaklarını kaybetmesi 20 yıl ile sınırlı değildi. Biz aslında daha yüksek bir ceza bekliyorduk ama 20 yılda iyi. Bundan sonra başka Arzular bu tür olayları yaşamasın. Artık adalete güveniyorum" dedi.

Karademir, kardeşinin koluna protez takıldığını, tedavisinin GATA'da devam ettiğini kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara