Dolar

32,5460

Euro

34,9892

Altın

2.420,25

Bist

9.722,09

Eşini bıçaklayan sanığa 15 yıl hapis

Adana'da boşanmak için dava açan eşini bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği ileri sürülen sanığa, 15 yıl hapis cezası verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 16:53:00

Eşini bıçaklayan sanığa 15 yıl hapis

Adana'da eşini bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği öne sürülen sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

AA'nın haberine göre; Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Yakup Çetin ile avukatı katıldı. Ölümden dönen sanığın eşi Gül Çetin'in katılmadığı duruşmada, Yakup Çetin'e son savunması soruldu. Daha önceki duruşmalarda ağlayarak savunma yapan ve 20 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istenen Çetin, eşine yaptıklarından pişman olduğunu söyledi.

Çetin, savunmasını şöyle yaptı:

"Eve geldiğimde eşime oğlumun nerede olduğunu sordum. O da dışarı çıktığını söyledi. Dışarı baktığımda bakkalın bir kenarında sinmiş bekliyordu. Niye beklediğini sorduğumda 'bakkal amca oyuncak vermedi' dedi. Çocuğuma oyuncak alıp eve geldiğimizde eşim ve kayınvalidem hiçbir şeyi umursamadan yatıyorlardı. Çok sinirlendim. Konuşmak için kolundan çektim. Tartışma sokağa taştı. Eşim 'kurtarın beni' diye bağırmaya başlayınca tahrikle bıçağımı salladım."

Mahkeme heyeti, Çetin'i "eşini öldürmeye teşebbüs" suçundan önce 18 yıl hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını daha sonra 15 yıla indirdi. Haksız tahrikten ise indirim uygulanmadı.

Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde 4 Aralık 2015'te Yakup Çetin (45), kendisinden boşanmak isteyen eşi Gül Çetin'i (40) öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Haber Ara