Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım için nereye başvuruda bulunabilirim?

Eşi vefat edilen kadınlar nereden başvuru yaparak yardım alır? Eşi vefat eden kadınlar devlet tarafından destekleniyor. Belirli şartlar içerisinde bu yardımı alan kadınların öncelikle başvuru yapması gerekiyor. Peki ama eşi vefat eden kadınlara yönelik yardımı kimler alır, kimler alamaz, kimler yararlanamaz? Başvuru nasıl yapılır ve sonuçlara nasıl ulaşılır? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-02 11:16:18

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım için nereye başvuruda bulunabilirim?

Eşi vefat eden ve sigortadan para almayan kadınlara destek amaçlı devlet desteği veriliyor. Bir güvencesi olmayan kadınlar başvuru yaparak bu destekten yararlanabilir. Başvuru sonucu hakkında ikametgâhınızın bulunduğu il/ilçedeki SYD Vakfından veya 144 Alo Sosyal Yardım hattı aranarak bilgi edinilebilir.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım için nereye başvuruda bulunabilirim?

İkamet edilen il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunulabilir. Hak sahiplerinin hesaplarına aylık 275 TL olmak üzere iki ayda bir 550 TL tutarında yardım aktarılmaktadır. Bu yardım her ay için hesaplanmakta, ancak iki ayda bir hesaplara yatırılmaktadır.

Kimler Bu Yardımdan Faydalanamaz?

Fakat bu yardımdan faydalanabilmek için son resmi nikâhlı eşinizin vefat etmiş olması gerekmektedir. Eşinden boşanan kişiler bu yardımdan faydalanamaz. Aynı şekilde eşi vefat etmiş ve sonrasında yeniden evlenmiş kişiler "Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım"dan faydalanamaz.

Muhtaçlık durumunun ortadan kalkması bu yardımı almaya engeldir. Sosyal güvenlik kuruluşlarına tabii olan vatandaşlar bu yardımdan faydalanamaz.

Haber Ara