Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Eşi vefat eden kadına ne kadar maaş bağlanır?

Eşi vefat eden kadına devlet desteği veriliyor. Sigortası bulunmayan kişilere verilen devlet desteği için belli başlı şartları sağlamak gerekiyor. Peki ama eşi vefat eden kişi ne kadar maaş alır? Kimler bu destekten yararlanamaz? Eşi ölen kadının emekli maaşı ne kadar? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-02 11:42:09

Eşi vefat eden kadına ne kadar maaş bağlanır?

İkamet edilen il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunulabilir. Hak sahiplerinin hesaplarına aylık 275 TL olmak üzere iki ayda bir 550 TL tutarında yardım aktarılmaktadır. Bu yardım her ay için hesaplanmakta, ancak iki ayda bir hesaplara yatırılmaktadır.

Eşi vefat edilen kadına yönetilik yardımdan kim yararlanamaz?

Fakat bu yardımdan faydalanabilmek için son resmi nikâhlı eşinizin vefat etmiş olması gerekmektedir. Eşinden boşanan kişiler bu yardımdan faydalanamaz. Aynı şekilde eşi vefat etmiş ve sonrasında yeniden evlenmiş kişiler "Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım"dan faydalanamaz.

Muhtaçlık durumunun ortadan kalkması bu yardımı almaya engeldir. Sosyal güvenlik kuruluşlarına tabii olan vatandaşlar bu yardımdan faydalanamaz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara