Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Esenler'de 10 bin kişilik 'Komşuluk iftarı'

Esenler'de 10 bin kişilik 'Komşuluk iftarı'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 22:37:09

Esenler'de 10 bin kişilik 'Komşuluk iftarı'
Esenler Belediyesi'nin düzenlediği programda, 10 bin kişiye iftar verildi.

"Konu komşu iftardayız", "Bir sofra da sen kur", "Komşu ben geldim" sloganlarından hareketle gerçekleştirilen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Duaların da edildiği iftar yemeğine birçok ailenin çocuklarıyla katıldığı görüldü.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, iftar sonrasındaki konuşmasında, 10 bin kişilik iftarı ortalama 100 kişilik bir ekiple hazırladıklarını söyledi.

Esenler Belediyesi'nin bugün meydanda ve farklı bölgelerde 20 bin civarında kişiye iftar verdiğini ifade eden Göksu, şöyle konuştu:

"İftarlarımız her ramazan bir öncekinden daha güzel oluyor. Çünkü bir öncekinde gördüğümüz eksikliği bunda telafi ediyoruz. Komşuluk ve sokak iftarlarında amacımız komşuların birbirlerini tanıması ve iletişimlerini artırmasıdır. Kadir Gecesi'nde de büyük bir organizasyon yapılacak. Esenler'de her il için bir hatim okunacak. Okunan bu hatimlerin duası da bu meydanda yapılacak. Yüz binlerce insanla Kadir Gecesi'nde birlikte dua edeceğiz. Dualarımız bu sene Doğu Türkistan, Suriye ve Filistin için olacak."

Göksu, ramazanda ilçelerinde 17 etkinlik yapıldığını, bunlardan tiyatral biçimde ramazanı anlattıkları programın ilgi gördüğünü aktardı.

Göksu, programlarının iftarla başlayıp sahurla sona erdiğini kaydetti.

Haber Ara