Dolar

32,5866

Euro

34,8563

Altın

2.505,98

Bist

9.679,74

Esed: YPG ile anlaşırsak, IŞİD'cileri biz yargılayacağız!

Suriye rejiminin başı Esed uzun zaman sonra Batı basınına konuştu. Esed, Kürt bölgesinde tutulan Avrupa vatandaşı IŞİD'cilerin ordu kontrolüne geçmesi halinde Suriye'de yargılanacağı mesajını verdi; 'Suriye devletinin kontrol ettiği bölgelerdeki her bir terörist Suriye yasalarına tabi tutulacak' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 02:29:11

Esed: YPG ile anlaşırsak, IŞİD'cileri biz yargılayacağız!

Suriye rejiminin başı Beşar Esed uzun zaman sonra Batı basınına konuştu. Esed, Kürt bölgesinde tutulan Avrupa vatandaşı IŞİD'cilerin ordu kontrolüne geçmesi halinde Suriye'de yargılanacağı mesajını verdi; "Suriye devletinin kontrol ettiği bölgelerdeki her bir terörist Suriye yasalarına tabi tutulacak" dedi.

Haftalık Fransız dergisi Paris Match'e konuşan Esed, IŞİD'le savaşta gelinen noktayı değerlendirdi. Esed'in, IŞİD'cilerin Kürtler tarafından tutulduğu cezaevlerinin ordu kontrolüne geçmesi halinde bu kişilerin Avrupa'ya gönderilmeyip Suriye'de yargılanacağını söylemesi dikkat çekti. Esed söyleşide, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürüldüğü haberinin gerçekliğini sorguladı; operasyon için Suriye'ye de teşekkür eden ABD Başkanı Donald Trump'ın şaka yaptığını söyledi.

“TRUMP'IN TATLI ŞAKALARINDAN BİRİYDİ”

Esaed, “Trump, Bağdadi'nin ölümü konusunda teşekkür ederek Suriye'den de söz etti. Amerikalılara bilgi verdiniz mi ve Bağdadi'nin yerini biliyor muydunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu soru ne zaman gündeme gelse gülüyorum çünkü sorulması gereken çok daha önemli soru şu: Bağdadi gerçekten öldürüldü mü? Ve, Amerikalılar tarafından sahnelenen bu ‘fantastik oyun' gerçekte meydana geldi mi?”
Bu yanıtın üzerine “O zaman Trump size neden teşekkür etti?” sorusuyla karşılaşan Esed şöyle dedi: “Bu, Trump'ın tatlı şakalarından biriydi. Bu bir şaka.”

ESED: YPG İLE ANLAŞIRSAK
IŞİD'CİLERİ BİZ YARGILAYACAĞIZ

Suriye rejiminin başı Esed, YPG'yle Şam arasında bir anlaşma yapılması ve Suriye'nin kuzeydoğusunun ordu kontrolüne geçmesi halinde bu bölgede cezaevlerinde tutulan Fransız vatandaşı 400 IŞİD'ciye ne olacağı sorusuna yanıtındaysa, “Suriye devletinin kontrol ettiği bölgelerdeki her bir terörist Suriye yasalarına tabi tutulacak ve terörizm konusundaki Suriye yasaları açık. Terörizmde uzman mahkemelerimiz var ve bu kişiler yargılanacak” ifadelerini kullandı.

TEORİK SORUYA KİNAYELİ YANIT

Esed, sekiz yıllık iç savaşı Rus ve İran desteği olmadan kazanıp kazanamayacağı yönündeki soruya yanıtındaysa söze “Savaş zorlu ve biz bir süper güç değiliz” diye başlayıp, “Bu teorik bir soru çünkü bırakın onlarca oyuncunun ve yüzlerce savaşçının katıldığı bir savaşı, bazen iki oyuncu arasındaki bir tenis maçının sonucunu öngörmek zordur” dedi.

Esed'in Paris Match ile söyleşisinin tam metni, derginin bu haftaki sayısının bugün raflarda yerini almasından sonra yayımlanacak.

Haber Ara