Dolar

32,5100

Euro

34,8023

Altın

2.428,40

Bist

9.696,26

Esed ve Şii milisler Türkmen Dağını vuruyor

Suriye Ordusu ve Şii milisler, Lazkiye'nin kuzey kırsalında bulunan Türkmen Dağı (Cebel-i Türkmen) bölgesinde muhaliflere ait mevzilere karşı şiddetli bir saldırı başlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 11:45:09

Esed ve Şii milisler Türkmen Dağını vuruyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ
ÖZEL HABER

Günün ilk ışıklarında başlayan saldırının ilk anlarında Baas rejimine ait topçu bataryaları ve roket rampaları Sarraf, Ayn İsa (İsapınar), Kelez köyleri ile cephe hattının gerisinde bulunan Yamadi ve Sallur köylerini yoğun ateş altına aldı.

Rejim ve Şii milislerin, topçu ve hava desteği ile Lazkiye kırsalında Türkmen Dağı ve Kürd Dağı'nda sekiz noktada başlattığı saldırılarda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rejim bölgenin kritik noktalarını hedef alıyor.

MUHALİFLER DİRENİYOR

Lazkiye'de top atışları ve hava saldırıları ile eş zamanlı karadan ilerlemeye çalışan Suriye Ordusu'na bağlı askerler ve İran'ın kontrolündeki Şii milislere karşı muhalif savaşçıların direnişi 4 noktada devam ediyor.

REJİMİN ELİNE GEÇMİŞ BİR BÖLGE VAR MI?

Rejim ile muhalifler arasındaki çatışmalarda 1 muhalif yaralanırken rejim güçleri muhaliflerin ortak direnişleri sayesinde herhangi bir noktayı ele geçirmeyi başaramadı.

REJİM ÇOK SAYIDA MİLİS KAYBETTİ

Sarraf bölgesinde direnişçiler tarafından döşenen mayınların infilak ettirilmesi ile en az 8 rejim milisi öldürüldü ve çok sayıda milis yaralandı. Tuffahiye'de muhaliflerin şiddetli karşılığı ile en az 10 milisin öldürüldüğü açıklandı.

Yerel kaynaklar, rejime bağlı güçler ve İran desteli Şii milislerden Türkmen Dağı bölgesinde ve Kürd Dağı kuzeyinde esir alındığını belirtti.

KÜRD DAĞI'NDA ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Ahrar''uş Şam medya ofisinin yaptığı açıklamada, Lazkiye kırsalı Kürd Dağı bölgesinde rejimin Kinsibbe'de ilerleme girişimine karşı muhaliflerin direndiği belirtildi. Kinsibbe hattından İshakiye'ye doğru hareketlenerek Gab Ovası ve Cisr eş Şuğur'a ulaşan yolun doğu kanadını kontrol etmeye çalışan rejim ağır kayıplar vererek çekildi.

TUFFAHİYE KRİTİK NOKTA

Lazkiye'nin kuzeyinde Türkmen Dağı ile Kürd Dağı arasındaki Tuffahiye Tepesi ve köyünü hedef alan rejim milislerinin saldırısı Feylak'uş Şam, Ahrar'uş Şam ve Sahil Tümeni direnişi ile karşılaştı. Grupların yaptığı açıklamalarda çok sayıda rejim milisinin öldürüldüğü ifade edildi. Rejim bu kritik konumdaki geçiş hattını ele geçirerek Lazkiye'deki muhalif hatları birbirinden koparmayı hedefliyor.

REJİM MUHALİF HATLARI YARMAYA ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz yazdan bu yana pek çok kez Sarraf ve Ayn İsa bölgelerinden muhalif hatları yarmaya çalışan rejim güçleri herhangi bir başarı kaydemezken Kürt Dağı (Cebel Ekrad) bölgesinde Tuffahiye ve Kabbani cephelerinde taraflar arasındaki çatışmalar zaman zaman şiddetleniyor.

Haber Ara