Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 18:56:14

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları
Memur-Sen Hatay İl Temsilciği üyeleri, Esed rejiminin Rusların desteğiyle Lazkiye kırsalına yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Atatürk Meydanı'nda toplanan ve Rusya aleyhine slogan atan grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Urhan, bugünün, Putin, DAEŞ, İran ve zulme ortak olanlara haykırma günü olduğunu söyledi.

Mağdurların ve mazlumların yanında yer almanın insani görev olduğunu vurgulayan Urhan, şöyle devam etti:

"Vahşet saltanatını sürdürmek için kendi ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına katliamlar yapan cani Esed, sözde DAEŞ ile mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya, bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda bombalıyor. Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve varil bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Esed'i ve Rusya'yı, Türkmenleri yok etmeye yönelik saldırıları ve katliamları nedeniyle esefle kınıyoruz."

Hasan Urhan, mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sorgulamadıklarını, kimden gelirse gelsin, nerede olursa olsun her zaman mazlum halka destek verdiklerini kaydetti.

Katliamlara karşı halkı birlik ve beraberliğe davet eden Urhan, "Bayırbucak'ta olanlar karşısından 'bize ne' diyemeyiz. Orada bizim tarihimiz var. Orada, asırlardan beri kardeşlerimiz, dindaşlarımız var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var" diye konuştu.

Grup, Bayırbucak'ta hayatını kaybeden Türkmenler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra dağıldı.

Haber Ara