Dolar

32,5673

Euro

34,8555

Altın

2.435,86

Bist

9.716,25

Esed 'vatan hainleri' demişti, PYD'den cevap geldi

PYD'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Esed'in 'vatan hainleri' açıklamasına cevap verdi. Örgüt, “Hain Esed’in kendisidir” dedi. Bu durum bir süredir Esed rejimi ve PYD arasında yaşanan 'olumlu' irtibatın kesildiği yorumlarına sebep oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-19 13:42:01

Esed 'vatan hainleri' demişti, PYD'den cevap geldi

Rudaw'ın aktardığı habere göre PYD/YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu DSG Genel Komutanlığı, Esed'in, "Kürtler olarak tanımlananlardan bahsederken aslında sadece Kürtlerden bahsetmiyoruz. Başta ABD olmak üzere yabancı bir ülkenin çıkarına hizmet edenler, vatan hainidir" açıklamasına şu cevabı verdi:

"HAİN ESED'DİR"

“DSG olarak bu tür açıklamaları hayretle karşılıyoruz çünkü halkımız, genelde Suriye'nin bütün bileşenleriyle birlikte ödelde de Kuzeydoğu'yla birlikte rejime karşı baş kaldırdı ve bölgenin bütün güvenlik ve askeri kurumlarını kovdu. Esad ve ikitdarının son kalıntılarının ihanetten söz etmeye hakkı yoktur çünkü rejimin kendisi ülkede farklı gruplar oluşturmuştur. Bu gruplar halka ve toprağa zarar vermiştir. Rejimin kendisi yabancı teröre kapı araladı ve hapishanelerindeki teröristleri serbest bıraktı ki Suriye halkının kanının döksünler."

PYD-ESED İLİŞKİSİ

PYD ve Esed rejiminin Suriye sahasında zaman zaman direkt, zaman zaman ise Rusya üzerinden irtibata geçtiği ve ortka hareket ettiği biliniyor. PYD'nin özerklik talebine de sıcak baktığını daha önce defalarca söyleyen Beşar Esed ile örgüt arasında oluşan bu yeni durumun sebebi merak edilirken, Rusya ve ABD'nin daha da netleşen tarafları olduğu düşünülüyor.

Rusya, son olarak Türkiye'nin "Soçi zirvesinde PYD yer almayacak" görüşüne katıldığını söylemişti.

Haber Ara