Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Esed, üç kuzenini evde hapsetti!

Suriye rejiminin başı Esed, ülkedeki ekonominin yüzde 60’ını yöneten kuzeni Rami Mahluf ve kardeşleri İyad ile İhab’ı evde hapsetti. Olaya ilişkin Esed yine 29 iş adamı gözaltına aldı. Arap medyasında çıkan haberlere göre Mahluf’un, Rusya’nın Esed’den istediği 3 milyar dolarlık savaş masraflarını ödemeye yanaşmadığı için tutuklandığını öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-10 13:04:19

Esed, üç kuzenini evde hapsetti!

Suriye rejiminin başı Esed, ülkedeki ekonominin yüzde 60'ını yöneten kuzeni Rami Mahluf ve kardeşleri İyad ile İhab'ı evde hapsetti. Olaya ilişkin Esed yine 29 iş adamı gözaltına aldı.

Arap medyasında yayılan habere göre, Suriye ekonomisinin yüzde 60'ını yöneten Mahluf'un, Rusya'nın Esed'dan istediği 3 milyar dolarlık savaş masraflarını ödemeye yanaşmadığı için tutuklandığını öne sürdü.

Bunun ardından Beşşar Esed, Rusya'da yaşayan dayısı ve Rami'nin babası Muhammed Mahluf'u ülkeye çağırdı.

Arap medyası, ülkeye gelen Muhammed Mahluf, oğulları Rami, İyad ve İhab ile görüştüğü ve 3 milyarı ödemelerini istemişti.

Ancak Rami ve kardeşleri yüksek rakam olduğundan dolayı bu talebi reddettiğini altını çizdi.

Suriye'nin bir numaralı iş adamı Rami Mahluf, rejim tarafından kontrol edilen alanlarda geniş yetkilere sahip ve Suriye'de onlarca ticari şirketin sahibi olduğu biliniyor.

Rami Mahluf, Suriye'de milyonlarca müşterisi olan MTN'nin yanı sıra Suriye'de milyonlarca müşterisi olan hücresel telekomünikasyon şirketinin çoğuna sahip olduğu ortaya çıktı.

"Mahluf" adlı grup eski medya koordinatörü Firas Mansur, daha önce Hükümet Ticaret Bankası'nda para aklama yapan Rami Mahluf'un yanı sıra, Avrupa bankalarına 43 milyar dolardan fazla para kaçakçılığı yaptığını açıklamıştı.

Haber Ara