Dolar

32,4507

Euro

34,4814

Altın

2.475,49

Bist

9.619,22

Esed: Trump, IŞİD'le mücadele ederse doğal müttefiğimiz olur

Suriye rejimi Devlet Başkanı Esed, ABD'de Başkan seçilen Donald Trump ile ilgili açıklamalar yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 01:28:29

Esed: Trump, IŞİD'le mücadele ederse doğal müttefiğimiz olur

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, seçimler öncesinde söylediği gibi IŞİD'le mücadeleye odaklanması halinde ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın Şam'ın 'doğal müttefiği' olacağını söyledi.

Sputnik'in aktardığı bilgide; Portekiz devlet televizyonu RTP'ye röportaj veren Esed, ABD'li işadamının seçim öncesinde verdiği sözlerin arkasında durup durmayacağının bilinmediğini belirterek, “Onun (Trump) ne yapacağını bilemeyiz ama teröristlerle savaşırsa tabii ki müttefiğimiz olacak, Rusya'yla, İran'la ve birçok diğer ülkeyle olduğu gibi doğalından müttefiğimiz” dedi.

Trump'ın seçimler öncesinde ABD'nin Suriye'deki odağını IŞİD'le mücadeleye kaydıracağı yönündeki açıklamaları hatırlatılan Esed, şöyle devam etti:

“Bunin umut verici olduğunu söyleyebilirim, ama yerine getirebilir mi? Bu doğrultuda devam edebilecek mi? Yönetimdeki denge sağlayan unsurlar, ana akım medyanın ona karşı olması konusu ne olacak? Bunlarla nasıl başa çıkabilir? Bu yüzden onu yargılamak konusunda dikkatli davranıyoruz.” Seçimlerden önce Wall Street Journal gazetesine konuşan Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmek yerine IŞİD ile mücadeleye odaklanılması gerektiğini belirterek, "Suriye ile savaşılıyor, Suriye IŞİD ile savaşıyor ve IŞİD'den kurtulmak gerekiyor. Rusya şimdi Suriye ile müttefik ve bizim sayemizde güçlenen İran da. Biz kim oldukları konusunda hiçbir fikrimiz olmadan Suriye'ye karşı muhalifleri destekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara