Dolar

32,3702

Euro

34,9714

Altın

2.325,52

Bist

9.137,23

Esed sivil katliam yaptı: 25 ölü

Eli kanlı Suriye Rejimine bağlı savaş uçaklarının Hama'nın kuzeyindeki çatışmalardan kaçan sivillere yönelik saldırısında 25 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 19:34:04

Esed sivil katliam yaptı: 25 ölü

Hama'daki sivil savunma yetkilisi Hüseyin Fadi, AA muhabirine, rejim uçaklarının Hama'nın kuzeyindeki Soran ilçesinde muhaliflerle Esed güçleriarasındaki çatışmalardan kaçan sivilleri bombaladığını söyledi.Fadi, İdlib kentinin güneyindeki güvenli bölgeye gitmeye çalışan sivillerin konvoyuna yönelik saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kişinin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını belirtti.

Sivil savunma ekiplerinin bombardımanda yanan çok sayıda araca müdahale ettiğini kaydeden Fadi, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını aktardı.

Suriye'de muhalifler, 29 Ağustos'ta ülkenin orta kesimlerindeki Hama ilinin kuzey kırsalında rejim güçlerine karşı operasyon başlatmıştı.

Cundu'l Aksa, Nasır Ordusu ve El İzze Ordusu'na bağlı birliklerin katıldığı operasyonun ilk gününde Halfaya ilçesi, Masasne beldesi ve Buveyda köyü, ikinci gününde Taybet'ul İmam ilçesi rejimden alınmış, son olarak da Soran ilçesi Beşşar Esed güçlerinden kurtarılmıştı.

Haber Ara