Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Esed şebbihası Esed güvenlik güçlerine saldırdı

Esed Şebbihası Humus’ta devriye gezen Esed güvenlik güçlerine ait bir ekibe saldırdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 16:20:08

Esed şebbihası Esed güvenlik güçlerine saldırdı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Esed'e yakınlığıyla bilinen “Haber” televizyonundaki habere göre Humus'ta devriye gezen emniyet birimi şüpheli bir aracı durdurmasının ardından, içerideki şebbihanın saldırısına uğradı.

“ESED ŞEBBİHASI, ESED KOMUTANINI AĞIR YARALADI”

Son zamanlarda artan çalıntı araç ihbarları üzerine bölgede devriye gezen bir ekip, şüpheli aracı durdurdu. Arabanın içindeki şebbihalar güvenlik güçleri ekibine saldırarak bir komutanı ağır yaraladı ve araçlarını çaldı.
Olayın ardından ağır yaralı Esed komutanı hastaneye kaldırılırken olaydan bir saat sonra çalıntı araç Humus-Tartus yolunda bir benzin istasyonu yakınında terk edilmiş halde bulundu.

Humus'ta son zamanlarda emniyet zaafından dolayı araç çalma vakaları artmaya başladı. Bunun üzerine Esed güvenlik güçleri gece saatlerinde devriye gezmek için özel bir ekip kurdu.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Lazkiye'nin Aydiyye köyünde Şebbiha daha önce de Esed rejimi hava harp emekli komutanlarından Recep Yusuf El-Hafi'ye saldırıp arabasını çalmıştı. El-Hafi konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Uğradığım saldırı sonucu boynumda kırık var, sağ omuzum yerinden çıktı, dizimde ve vücudumun farklı yerlerinde morarmalar var. Olayı güvenlik güçlerine ve gerekli birimlere aktardım ancak kimse ilgilenmedi ve bunun için bir şey yapmadı” dedi. El-Hafi babasıyla birlikte Esed'e bir mesaj göndererek hakkının geri verilmesini ve çalınan arabasının iade edilmesini talep etti.

 

Haber Ara