Dolar

32,5201

Euro

34,8041

Altın

2.423,07

Bist

9.753,09

Esed Rusya'da Putin ile görüştü

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Beşşar Esed, dün Rusya'ya gidip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 09:20:10

Esed Rusya'da Putin ile görüştü

Reuters'ın haberine göre yapılan görüşmede, Kremlin'in açıklamasında Putin, "Esed'i Suriye'de terörizmle mücadeledeki başarılarından dolayı tebrik etti ve Suriye'de terörizmle mücadelenin bitmek üzere olduğunu" belirtti. Açıklamada 3 saat görüştükleri aktarıldı.

4_8540

SİYASİ UZLAŞI MESAJI

"Terörizmle mücadelenin sona ermesinin ardından Suriye'deki esas meselenin barışçıl siyasi uzlaşma olduğunu" söyleyen Putin, "Astana zirvesini barış için önemli bir adım olduğunu ve Suriye'deki muhalefetle diyolog kurulmasına olanak tanıdığını" söyledi.

PUTİN MUHALİFLERİN GÖRÜŞMELERİ İÇİN ÖZEL HEYET GÖNDERİYOR

Yapılan açıklamada Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 22 ve 23 Kasım tarihlerinde Putin'in görevlendireceği özel bir heyetin Suriyeli muhaliflerle yapılacak görüşmeleri takip edeceğinin altı çizildi.

TOPLANTI ERTELENMİŞTİ

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yarın başlaması planlanan Suriye muhalefeti toplantısının ertelendiği bildirilmişti. Suriyeli Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Genel Koordinatörü Riyad Hicab, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenecek Suriye konulu toplantıdan önce görevinden istifa ettiğini ifade etmişti.

2_1640_3

ESED: HERKESLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Beşşar Esed ise askeri ve siyasi desteğinden dolayı Putin'e teşekkür etti ve Suriye'de başlayacak diyalog sürecinde diğer ülkelerin müdahele etmemesinin sağlanması için Rusya'nın desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Esed aynı zamanda, barışçıl siyasi uzlaşmayla ilgili herkesle diyaloğa ve işbirliğine açık olduklarını da ekledi.

Açıklamada ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Donald Trump, Katar Emiri ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile de görüşeceğini bildirdi.

3_4625_3

 

Haber Ara