Dolar

32,5983

Euro

34,7477

Altın

2.498,83

Bist

9.524,59

'Esed rejiminin IŞİD'den aşağı kalır yanı yok'

Lübnan Güçleri Partisi Başkanı Semir el-Caca, Lübnan'da Hizbullah ve Esed rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesini isteyen bazı siyasi partileri eleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-13 14:19:53

'Esed rejiminin IŞİD'den aşağı kalır yanı yok'

Lübnan Güçleri Partisi Başkanı Semir el-Caca, Lübnan direniş şehitleri günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Suriye'de Cenevre 1 ve uluslararası kararlar çerçevesi dışındaki çözüm alternatiflerinin başarılı olmasının mükün olmadığını söyleyerek, Esed rejiminin IŞİD'den aşağı kalır yanı olmadığını dile getirdi.

"ESED ve LÜBNAN ARASINDAKİ PROTOKOL FESHEDİLMELİ"

Esed rejimi ve Lübnan arasındaki "Kardeşlik ve Koordinasyon" protokolünün feshedilmesi çağrısı yapan Caca, bu protokolün Esed rejiminin Lübnanı işgal ettiği şartlarda imzalandığını hatırlattı.

HİZBULLAH ELEŞTİRİLERİ

Açıklamasında, Hizbulla'ın Lübnan'ın neredeyse bütün dost ülkelerine karşı düşmanca hareket ettiğini belirten Caca, Hizbullah'ın Lübnan'a sadece daha çok yaptırım ve mağduriyet getirdiğini sözlerine ekledi.

"ESED REJİMİ LÜBNANLILARI SERBEST BIRAKSIN"

Esed rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesine fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Caca, Esed rejimi ile yapılan protokollerden önce rejimin başta Patrice Hond olmak üzere, hapiste tuttuğu bütün Lübnanlıların serbest bırakılması için çalışma yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

"HİZBULLAH IŞİD'LİLERİ CENDEREDEN ÇIKARDI"

Caca, Hizbullah'ın, Lübnan Ordusu'nun Suriye sınırındaki Arsel dağlarında kuşatmak üzere olduğu IŞİD militanlarına güvenli çıkış imkânı sağladığını söyleyerek, Lübnan Ordusu'ndan, Hizbullah'ın Arsel'de oynadığı rolü işlevselleştirmesini talep etti.

Haber Ara