Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Esed rejiminden Trump'a çağrı

Şam rejimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'tan Suriye'de silahlı gruplara verilen desteği sonlandırmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-20 23:07:52

Esed rejiminden Trump'a çağrı

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı habere göre Muallim, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile yaptığı görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

BM'nin "Halep'in isyancıların elinde olan doğu kesiminde özyönetim önerisi yaptığını" belirten Muallim, "Bu bütünüyle reddedildi. Bu bizim egemenliğimizin ihlalidir" diye konuştu.

Muallim, Halep'te bombardımanın şiddetinin düşürülüp düşürülmeyeceği konusunda bir açıklama yapmazken, "militanların kenti terk etmesi ve devlet kurumlarının yeniden inşa edilmesi gerektiğini" söyledi.

Halep'in doğusunda yaşayan "275 bin insanın 6 bin silahlı kişinin rehinesi olmasına” izin vermeyeceklerini belirten Muallim, "Kentteki sivillerin acı çekmesine son vermek için teröristlerin Doğu Halep'ten çıkması gerektiği konusunda mutabık kaldık” ifadesini kullandı.

Muallim, Donald Trump yönetimine hitaben de "Yeni yönetimden istediğimiz sadece silahlı gruplara desteği sonlandırması değil aynı zamanda bu grupları destekleyen bölgesel güçleri dizginlemesi. Beklememiz gerek" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara