Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Esed rejimi: Türk askeri...

Rejimin Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, 'Türk askeri varlığı sorununun politik yollarla çözülmesini umuyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-23 14:13:09

Esed rejimi: Türk askeri...

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'e
konuşan Rejimin Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, "Suriye hükümetinin, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı sorununun politik yollarla çözüleceğini ve doğrudan askeri çatışmaya yol açmayacağını umduğunu" söyledi.

Haydar, “Doğrudan askeri çatışmaya evrilmesine izin vermeden, Türk askeri varlığı sorununun ilk evresinde politik yollarla çözülmesini isteriz” dedi.

Haydar, ‘Türk ordusunun varlığına dair tutumumuz değişmedi. Bu, egemenlik ihlali ve Suriye'nin işgalidir” dedi.

HAYDAR: RUSYA DEVREYE GİRMELİ

Rusya'ya durumun askeri çatışmaya dönüşmesini engelleme çağrısında da bulunan Haydar, Moskova'nın, Suriye'de uzun dönemli asker bulundurma fikrinden vazgeçmesi için Türkiye'yi ikna etmesini istedi.

Yerel medyanın haberine göre, "Rejimin Dışişleri Bakanlığı Cuma günü Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile BM Güvenlik Konseyi Başkanı'na mektup göndererek, Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik saldırgan tutumundan vazgeçmesi için Ankara üzerinde nüfuzunu kullanma çağrısında" bulundu.

İRAN'DAN DA ÇIKIŞ GELMİŞTİ

Esed rejiminin hamisi olduğu bilinen İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Türkiye'nin Suriye konusunda planladığı hedeflerine ulaşmadığından bu tip (sert) açıklamalara başvurduğunu söylerek şunları kaydetmişti:

"Türk makamları Şam'a gidip Emevi Camisi'nde namaz kılmak istiyordu ancak beklentileri gerçekleşmedi ve asla da gerçekleşmeyecek. Kazanan Suriye halkı ve devleti olacak. İzinsiz ve davetsiz bu iki ülkeye girenler buralardan çıkmalılar. Ya kendileri çıkar ya da Irak ve Suriye halkı onları çıkarır."

Haber Ara