Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

'Esed rejimi 4 yıl sonra ilk kez Fırat'ın kıyısında'

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Esed'e bağlı ordunun 4 yıl sonra ilk kez Fırat Nehri'nin kıyısına ulaşmayı başarıp 15 kilometrelik bir alanı kontrolü elinde tuttuğunu, ayrıca Palmira'nın da doğusuna ilerlemeye devam ettiğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 12:55:41

'Esed rejimi 4 yıl sonra ilk kez Fırat'ın kıyısında'

Sputnik'in haberine göre Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Suriye ordusunun 4 yıl sonra ilk kez Fırat Nehri'nin kıyısına ulaşmayı başardığını açıkladı.

Rus hava grubunun rejim ordusuna Halep'teki operasyon sırasında destek verdiğini ve operasyonun Fırat Nehri'nin batı kıyısında düzenlendiğini belirten Rudskoy, "Suriye ordusu, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğiyle, IŞİD'e karşı mücadelesini sürdürüyor. Halep'in doğusunda önemli bir başarı elde edildi. Suriyeli birlikler, 4 yıl aradan sonra ilk kez El Hafsa'nın doğusunda Fırat'ın kıyısına ulaştı" dedi.

​"KIYI ŞERİDİNİN 15 KİLOMETRESİ ESED'İN KONTROLÜNDE"

Rudskoy, "Su arıtma ve dağıtım istasyonu ele geçirildi. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Halep ve çevresine içme suyu tedarik edilecek. Şu anda Suriyeli birlikler, Fırat'ın batı kıyısında teröristlere yönelik operasyonlarına devam ediyor" dedi.

"PALMİRA'NIN DOĞUSUNA İLERLİYORLAR"

Bu arada Rudskoy, Suriye ordusunun Palmira'ın doğusuna ilerlemeye ve güvenli bölgeyi kentin kuzey ve güneyine doğru genişletmeye devam ettiğini kaydetti.

Rus orgeneral, "Palmira'da kontrolünü sağladıktan sonra, Suriye ordusu kentin doğusuna yönelik operasyona, hakim tepeleri ele geçirmeye ve güvenlik bölgesini kuzey ve güneye doğru genişletmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara