Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Esed’le görüşecek Rus heyeti Suriye’de

Duma milletvekilleri Dmitriy Sablin, Sergey Gavrilov, Aleksandr Yuşenko ile doktorların yer aldığı Rus heyeti, Suriye’nin başkenti Şam’a ulaştı. Rusya’nın Şam Büyükelçisi Aleksandr Kinşak’ın da eşlik edeceği heyet, Esed ve İmad Hamis ile çeşitli Suriyeli temsilcilerle bir araya gelecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-06 13:50:26

Esed’le görüşecek Rus heyeti Suriye’de

Rus heyetinde yer alan Gavrilov, Suriye'de ateşkesin sağlandığı, Astana görüşmelerinin yapıldığı ve Cenevre müzakerelerinin planlandığı bir dönemi özellikle seçtiklerini, bu bağlamda kriz sonrası Suriyesi için yeni hedeflerin ortaya çıktığını kaydetti.

Rusya'nın yeni bir Suriye anayasası için hazırladığı taslağı sunduğunu anımsatan Gavrilov, “Vekiller ziyaret sırasında Suriye'nin siyasi yapılanmasına ilişkin konuları masaya yatırmayı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmeyi ve önde gelen mezheplerin liderleriyle bir araya gelmeyi planlıyor” dedi. Ziyaretin büyük bir insani misyonu olduğunu da kaydeden Gavrilov, Suriye'deki okullara insani yardım, gıda malzemeleri ve ilaç vereceklerini belirtti.

‘SURİYELİ DOKTORLARLA DOĞRUDAN İLİŞKİLER KURACAĞIZ'

Heyette yer alan Rus doktorlardan Andrey Karpin ise ziyaret kapsamında Suriyeli doktorlarla doğrudan ilişkiler kuracaklarını ifade etti. Suriye Sağlık Bakanlığı yönetimiyle de görüşeceklerini belirten Karpin, Suriyeli doktorların Rusya'da stajyerlik yapmalarını sağlama konusunda fikir alışverişi yapacaklarını kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara