Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

Esed, Lazkiye ve Tartus saldırıları için Türkiye, Katar ve S.Arabistan'ı suçladı

Esed rejimi en güçlü olduğu kentlerden Lazkiye ve Tartus'ta önceki gün düzenlenen saldırıların arkasında Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın olduğunu iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 13:21:28

Esed, Lazkiye ve Tartus saldırıları için Türkiye, Katar ve S.Arabistan'ı suçladı

BBC'nin haberine göre Suriye'de medya ölü sayısını 78 olarak duyururken, Suriyeli Muhaliflerden oluşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 148 kişinin öldüğünü açıkladı.

"TÜRKİYE, KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN İSYANCILARI DESTEKLİYOR"

Suriye resmi haber ajansı Sana, Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler'e saldırıları kınayan bir mektup gönderdiğini ve Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı isyancılara destek vermekle suçladığını duyurdu. Sana'nın bildirdiğine göre mektupta "Bombalı terör saldırıları, Ankara, Doha ve Riyad'daki düşman ve radikal yönetimlerin gerginliği tırmandırdıklarını gösteriyor" dendi.

CENEVRE İÇİN DE SUÇLADILAR

Suriye Dışişleri Bakanlığı bu ülkeleri, hükümet ile muhalifler arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan barış görüşmelerini raydan çıkarmaya çalışmakla ve dikkati Suriye ordusunun "teröristlere karşı kazanımlarından" başka yöne çevirmeye çalışmakla da suçladı.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün liman kenti Tartus ve Esed'in memleketi olan Lazkiye'nin Ceble bölgesinde ard arda 7 bombalı saldırı düzenlenmişti.

Yardım ekipleri bölgeye ulaştığında 2 intihar saldırganı da üzerlerindeki bombaları patlattı.

Haber Ara