Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Esed'in uçağını bomba atmadan önce düşürdüler

Şam Cephesine (Cebhet'ul Şamiyye) bağlı birliklerin Halep'in Neyrab askeri havaalanı üzerinde rejime ait bir helikopteri düşürdüğü belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 11:59:01

Esed'in uçağını bomba atmadan önce düşürdüler

Şam Cephesi'nin saha komutanlarından Albay Ebu Mahmud, "Şam Cephesi'ne bağlı hava savunma birliklerinin Halep'in Neyrab Askeri Havaalanı üzerinde Esed güçlerine ait bir askeri helikopteri düşürdüğünü" söyledi.

Varil bombası atamadan düşürüldü

Helikopterin havada alev alarak rejimin kontrolündeki bir bölgeye düştüğünü ifade eden Mahmud, ''Birliklerimizce düşürülen helikopter Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgeye varil bombası atmak için havalanmıştı'' dedi.

Esed güçlerine ait helikopterler Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan sivil yerleşim bölgelerine ''varil bombaları'' ile saldırıyor. Bir varilin içine TNT türü patlayıcılar doldurularak helikopterlerden bırakılan 'varil bombaları', Esed güçleri tarafından sürmekte olan iç savaşta kullanılıyor. Üretimi füze ve roketlere nazaran çok daha kolay olan varil bombalarının Suriye'deki kullanımı 2012 yılında ortaya çıktı.

Esed yönetimi tarafından yalanlanan iddialar daha sonra kanıtlarla pekiştirildi. Binlerce sivili öldüren varil bombalarının içinde, amonyum nitrat, fuel oil ve şarapnel de kullanılabiliyor. Bombalar sivil yerleşim birimlerine helikopterler aracılığıyla rast gele fırlatılıyor ve düştükleri yerde deprem etkisi oluşturuyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara