Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Esed'in kardeşi görevden alındı iddiası

Beşar Esed'in kardeşi Mahir Esad'ın 4. Ordu Komutanlığı görevinden alındığı iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-20 20:17:23

Esed'in kardeşi görevden alındı iddiası

Rejime yakın kaynakların haberine göre, Mahir Esed'in 15 bin askerin bulunduğu 4. Ordu Komutanlığı vazifesinden transfer edildiği kaydedildi. Öte yandan Mahir Esed'den boşalan göreve General Ali Mahmud getirildiği iddia ediliyor.

Mahir Esed Cumhuriyet Muhafızları ve Dördüncü Zırhlı Tümen adlı birliklerin komutanı olmakla birlikte Suriye'de faaliyet gösteren gizli polis ve istihbaratın başındaki isimdi. Beşar Esed'den sonra Suriye'deki ikinci büyük otorite olarak görülüyordu.

2011 yılında Türkiye hükümetinin Mahir Esed'in ordudaki görevinden alınmasını ve reform taleplerini içeren bir mektubu özel bir temsilciyle Şam'a gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Suriye'de olayların başladığı günden bu yana göstericilerin üzerine ateş açılması, şehirlerin bombalanması ve çok sayıda sivilin katledilmesinden Mahir Esed sorumlu tutuluyor. Geçtiğimiz yıllarda başkent Şam'da milli güvenlik binasına gerçekleştirilen saldırıda yaralandığı, iki bacağının koptuğu, daha sonra Rusya'da tedavi gördüğü sırada öldüğü iddia edilen Mahir Esed'in memleketi Lazkiye'nin Kardaha köyünde gömüldüğü öne sürülmüştü. Acımasızlığı ile ünlenen Mahir Esed, birçok katliamı gerçekleştiren 4. Tümen'in komutanı olarak biliniyor.

Haber Ara