Dolar

32,5119

Euro

34,9385

Altın

2.439,53

Bist

9.716,77

Esed'in İspanya'daki mal varlığına el konuldu

Reuters'ın haberine göre İspanya Yüksek Mahkemesi, Suriye rejimi lideri Beşar Esed ve ailesi hakkında kara para aklama suçlamasıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 11:35:33

Esed'in İspanya'daki mal varlığına el konuldu

Bir İspanyol yargıç kara para aklama şüphesi ile Rıfat Esad'a ait 15 gayrimenkule el konulmasına ve 16 kişiye ait banka hesaplarının dondurulmasına hükmetti. İspanyol polisi salı günü Rıfat Esad'a ait ülkenin sosyetik kentlerinden olan Marbella ve Puerto Banus'daki emlaklarına el koydu.

2000 yılında ölen Suriye rejimi lideri Hafız Esed'in erkek kardeşi olan Rıfat Esad, 1984 yılında abisi tarafından sürgüne zorlanmıştı. İspanyol yargısının elindeki verilerde bugün 79 yaşında olan Rıfat Esed'in o dönem Hafız Esed'den, devlet kasasından 300 milyon dolar aldığı belirtiliyor. Esed'in bu para ile Fransa, Lihtenştayn, Lüksemburg ve Karayipler'deki Curaçao adasında emlak sahibi olduğu belirtiliyor.

getimage

Beşar Esed'in amcası Rıfat Esed ve ailesine ait İspanya'daki mal varlığının 691 milyon Euro değerinde olduğu tahmin ediliyor. DW'nin bildirdiğine göre, Rıfat Esed'ın İspanya'da çoğu Marbella bölgesinde olmak üzere aralarında lüks çiftlikler, villa ve dairelerin bulunduğu yüzlerce gayrimenkulün sahibi olduğu tahmin ediliyor. Sadece Marbella'nın biraz dışındaki Benahavis'teki La Maquina adlı rezidansın değerinin 60 milyon euro olduğu tahmin ediliyor.

 

Haber Ara