Dolar

32,5090

Euro

34,9327

Altın

2.431,64

Bist

9.721,60

Esed'in Halep saldırıları protesto edildi

Esed rejiminin Halep'e düzenlediği operasyonlar Konya'da protesto edildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 22:08:46

Esed'in Halep saldırıları protesto edildi

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Esed rejiminin Halep'e yönelik saldırıları Konya'da protesto edildi. STK'ların katıldığı protesto gösterisinde Beşar Esed ve rejimin saldırılarına hava ve kara gücü ile destek veren Rusya ile İran aleyhinde sloganlar atıldı.

Sivil toplum temsilcileri eylem sonrası yaptığı basın açıklamalarında Esed'in tek taraflı ilan ettiği ateşkesi, ardından gelen saldırıları işaret ederek lanetledi. Ateşkesin bir aldatmacadan ibaret olduğunu söyleyen temsilciler, ölen yüzlerce insan için dua etti.

NE OLMUŞTU?

27 Şubat'ta ilan edilen ateşkesten kısa bir süre sonra 28 Şubat gecesi Halep'e saldırı düzenlenmiş, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünden doktorların da çalıştığı el Kuds hastanesi ile çevresindeki binaların vurulmuştu. 5 gün önce ise Al Jazeera, Fransız Haber Ajansı AFP, Cihan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nın geçtiği bilgilere göre Rus jetleri ve Rejim güçleri Bustan el-Kasr ile Sukkeri mahalleleri ve Kellase semtine hava saldırısı düzenledi.

Rusya ve Esed Rejimi ise ateşkesin var olduğunu fakat hava saldırısı düzenledikleri bu yerlerde Halep'teki saldırılarda 27 Şubat'ta ilan edilen ateşkese dahil edilmeyen, Nusra Cephesi'ni hedef aldıklarını savundu.

Washington, Esed rejimini Halep ve çevresinde "orantısız" hava saldırıları düzenlemekle suçlamış; ABD ise Rusya'dan, bu saldırıları durdurması için Şam'a baskı yapması çağrısında bulunmuştu. Rusya'dan konu ile iligli açıklama yapılmış "Halep'teki saldırılar terörle mücadelenin bir parçası" denmişti...

BM Özel Temsilcisi olan ve Cenevre'de Suriye görüşmelerini yöneten Staffan de Mistura; Şam rejimi ve muhalifler arasında Cenevre'de yeni barış görüşmelerinin 10 Mart Salı günü başlama ihtimalinin olduğunu söylemişti...

Böglede ateşkesten bu yana 200'ün üzerinde sivil öldürüldü.

1_24
2_22
3_21

 

Haber Ara