Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Esed'in danışmanı: YPG ordumuzun bir parçasıdır

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, 'YPG ordumuzun bir parçasıdır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-20 16:40:42

Esed'in danışmanı: YPG ordumuzun bir parçasıdır

Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen YPG'ye sahip çıkan Esed'in danışmanı Buseyna Şaban, "YPG ordumuzun bir parçasıdır" dedi.

Sabah'ın haberine göre; Suriye Devlet Başkanı  Beşar Esed'in danışmanı Buseyna Şaban, dün medyaya yaptığı açıklamada, "YPG'ye  Suriye Ordusu'ndaki bir birlik gözüyle baktıklarını" söyledi. Daha önce Esad  Suriye'de yaşayan Kürt halkına hak ve özgürlüklerini kullanmak bir yana, kimlik ve pasaport dahi vermiyor, tamamen yok sayıyordu.

Esed'in danışmanı, "Ordunun ve uçakların desteğiyle  Suriye'nin kuzeyi ile kuzeydoğusunu teröristlerden temizleyip kontrol ettiler" dedi.

ANKARA SALDIRISI SONRASI YPG'Yİ SAVUNDU

Türkiye'nin  Ankara'daki saldırıdan YPG'yi sorumlu tutmasını da eleştiren Şaban, şunları söyledi: " Türkiye sürekli olarak yapmadıkları şeyler konusunda Kürtleri suçluyor." dedi.

"SURİYE'DE KÜRTLERLE SORUN YOK"

Suriye'de Kürtlerle hiçbir sorunları olmadığını iddia eden Şaban, "Türkiye'nin sorunu var Kürtlerle, devamlı sorun çıkarıyor" ifadelerini kullandı. Açıklamalarının devamında Esed'in danışmanı, "Bizim için önemli olan,  Suriye toprağı ile milletinin bir bütün kalmasıdır" şeklinde konuştu.

Haber Ara