Dolar

32,4535

Euro

34,7271

Altın

2.477,90

Bist

9.530,47

Esed'e yakın Arap basını: PYD ile Esed rejimi arasında Afrin için anlaşma sağlandı

Esed rejimine yakın olan ve Lübnan'da yayın yapan Al Mayadeen televizyonu, YPG ile Şam'ın Suriye ordusunun Afrin'e gitmesi üzerinde anlaşmaya vardığını iddia etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-19 07:33:28

Esed'e yakın Arap basını: PYD ile Esed rejimi arasında Afrin için anlaşma sağlandı

Al Mayadeen, YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Esed rejiminin nihai anlaşmaya vardığı ve Suriye ordusuna bağlı birliklerin 24 saat içinde Afrin'e geçeceğini iddia etti.

Televizyon kanalı, iki gün önce de YPG ve Şam rejiminin, Afrin'e asker gönderme konusunda anlaştığı iddiasını gündeme getirmişti.

PKK'YA YAKIN CEPHE DOĞRULUYOR

PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı da (ANF) gelişmeyi doğrulayan bir haber yayınlarken, bölgedenki bazı muhabirler de attıkları twitlerle haberi duyurdu.

PYD'DEN DOĞRULAMA

Reuters'e açıklamalarda bulunan PYD'nin Afrin Özerk Yönetim Danışmanlarından Bedran Çiya, Esed rejimi ordusunun Afrin'e geçmesi ile ilgili YPG ile Şam yönetimi yetkilileri arasında devam eden görüşmelerde anlaşma sağlandığını ve rejim askerlerinin iki gün içerisinde Afrin'e geçeceğini söyledi.

ESED'İN ŞARTLARI

Mepanews'in Suriye'den yerel haber aktarımı yapan "Nors for Studies" ajansından aktardığı bilgiye göre, rejim koalisyonu Afrin'e yerleşmek için PKK'ya silah bırakması başta olmak üzere bazı şartlar sundu.

Afrin'deki PKK güçlerinin ve silahlı halkın tamamının silahlarını teslim etmesinin istendiği şartlar arasında, bölgedeki 52 askeri merkezin tamamının rejime bağlı güçlere teslim edilmesi koşulunun da yer aldığı ifade ediliyor.

Öte yandan rejime bağlı güçlerin PKK'ya deklare ettiği 'teslim' şartları arasında, bölgedeki okul ve devlet dairelerinin de tamamıyla rejime bağlı güçlere devri yer alıyor.

Haber Ara