Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Esed’den, Türkiye’ye küstah tehdit!

Barış Pınarı Harekâtı’na karşı çıkan ve Türkiye'yi küstah bir şekilde tehdit eden Suriye rejiminin başı Esed, 'Topraklarımızın herhangi bir noktasında gerçekleşen Türkiye’nin harekâtına Suriye, bütün meşru imkanlarıyla yanıt verecektir' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-17 17:02:03

Esed’den, Türkiye’ye küstah tehdit!

Barış Pınarı Harekâtı; kendi halkını katleden, 10 milyondan fazla Suriye vatandaşının ülkesini terk etmek zorunda bırakan Suriye rejiminin başı Esed'i de rahatsız etti.

TSK'nın sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'a karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı devam ederken; Şam rejiminden skandal bir açıklama geldi. Suriye rejimi devlet televizyonu Beşar Esed'in, ''Türk saldırganlığına karşı Suriye'nin neresinde olursa olsun tüm meşru yollarla karşılık vereceğiz'' dediğini duyurdu.

Rusya'nın desteği ile PYD/SDG ile anlaşma imzalayan Esed, Türkiye'nin ülkesinin kuzeydoğusunda sürdürdüğü Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili ilk kez konuştu.

Suriye rejiminin başı Esed, Türkiye'nin müdahalelerine Suriye'nin her yerinde karşılık verileceğini söyledi.  

Suriye devlet ajansı SANA'nın aktardığına göre Esed, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Faleh el Fayyad ile Şam'da yaptığı görüşmede, Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'ından, ‘açık bir işgal ve saldırı' diye söz ederek, “Suriye bu saldırganlığın her türüne, ülkenin her bölgesinde her meşru yolu kullanarak yanıt vermeye ve karşı koymaya devam edecektir” dedi.

OPERASYON SURİYE'Yİ RAHATSIZ ETTİ

Suriye Arap Haber Ajansı SANA da Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı resmi kaynağına dayanarak "Türkiye'nin Suriye topraklarına yönelik saldırganlığı, Erdoğan rejiminin yayılmacı hırsları ve geçmiş zaman evhamlarının bir sonucu olup Ankara'ya Astana süreci çerçevesindeki garantör konumunu kaybettirdi, tüm Suriyeliler bu saldırıya karşı koymak için birleşti" açıklamasına yer verdi.

Esed'in siyaset ve medya danışmanı Buseyna Şaban ise, TSK ile Suriye ordusunun karşı karşıya gelmesi durumunda ne olacağı sorusuna "Ülkemizin her bir noktasının özgürleşmesi için savaşacağız. Azez olsun, Afrin olsun ya da Fırat'ın doğusu olsun" yanıtını vermişti.

Buseyna Şaban, YPG ile Şam yönetimi arasında bir anlaşma olmadığını "Bazı örgütlerin Suriye çıkarlarına aykırı hareket edip Amerikalılarla anlaştığını" söyledi.

Haber Ara