Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Esed'den Rusya'ya, Putin'e ve Rus askerlerine övgü

Rus parlamenterlerden Dmitriy Şablin ve Sergey Gavrilov Beşar Esed ile görüştü. İki parlamenter izlenimlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-12 18:07:35

Esed'den Rusya'ya, Putin'e ve Rus askerlerine övgü

Şablin görüşmede Esed'in "Rusya prensipli ve tutarlı politikalar izliyor. Bu nedenle Batılı politikacılar Rusları asla anlayamayacak" dediğini; Gavrilov ise "Esed'in Cenevre görüşmeleri konusunda iyimser olduğunu" aktardı.

Görüşmenin içeriğini basın mensuplarıyla paylaşan ikili şunları söyledi:

ŞABLİN: ESED, RUSYA'YI, PUTİN'İ VE RUS ASKERLERİNİ ÖVDÜ

Esed iki gün önce kabul ettiği İngiliz heyetin, Rusları ve Putin'i anlamaları için kendisinden yardım istediğini söyledi. Bu ricaya yanıt olarak Esed de onları hiçbir zaman anlayamayacaklarını, zira Rusların prensipli ve kendi içinde tutarlı bir politika izlediğini söylemiş. Esed, Batı'nın politikalarının 'hiçbir prensibi olmadığını' da belirtmiş.

Esad, Rus askerlerin iki özelliğinin hem Suriyeli askerleri hem de kendisini şaşırttığını söyledi. Bunlardan birincisi Rus askerlerin Suriye'de sanki bunu Rusya için yapıyorlarmış gibi savaşmasıymış. İkincisi de askerlerin cesaretiymiş. Rus askerlerin Palmira'nın geri alınmasında oynadığı role de değinen Esed, Rus helikopter pilotlarını özellikle övdü.

GAVRİLOV: ESED, CENEVRE KONUSUNDA İYİMSER

Esed ile görüşen bir diğer parlamenter Sergey Gavrilov ise Esed'in, "ülkesindeki siyasal krizin Cenevre görüşmeleri kapsamında çözümlenebileceği konusunda iyimser olduğunu" söyledi.

"Esed, ülkesindeki durumun Cenevre diyaloğu çerçevesinde barışçıl bir biçimde çözümlenme ihtimalini olumlu değerlendiriyor. Görüşmede Rusya'nın Suriye'deki terörle mücadele operasyonları ve Suriye halkına ulaştırılan insani yardımlar da konuşuldu. Esed, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye'deki popülerliğine de değindi."

Haber Ara