Dolar

32,4917

Euro

34,7662

Altın

2.485,43

Bist

9.487,57

Esed'den Hıristiyanlara tehcir kararı

Suriyeli muhalif bir Hıristiyan grup, Esed'in Hristiyanları Şam'dan tehcir etme planını uygulamaya soktuğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 22:28:57

Esed'den Hıristiyanlara tehcir kararı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Suriyeli muhalif Hıristiyan gruplardan Barış için Suriye Hıristiyanları, Esed rejiminin kasti ve sistematik bir biçimde kendilerini Şam'dan çıkarma planını uygulamaya koyduğu uyarısında bulundu.

HIRİSTİYANLAR EVLERİNİ SATMAYA ZORLANIYOR

'Hıristiyanların Esed rejimine destek verdiği algısını yıkmaya çalıştığını' belirten insani yardım kuruluşu, rejimin Şam'da Hıristiyanları rahatsız etmek için güvenlik ve ahlak yapısını kasten bozduğunu belirtti.

Kuruluş, Şam'ın Eski Şehir bölgesindeki bazı mahallelerin huzurunun bozularak Hıristiyanların evlerini satmaya zorlandığını söyledi.

Mahalle sakinleri, son zamanlarda mahallelerinde çok sayıda yeni bar ve gece kulübünün açıldığını ve yaşadıkları yerin "ahlaksızlık yatağı" haline geldiğini dile getirdi.

"BAB TUMA Şİİ MİLİTANLARIN MAHALLESİ HALİNE GELDİ"

Şarkü'l Evsat isimli yayın organı, Hıristiyanların yoğunlukta olduğu Şam'ın Bab Tuma mahallesinin sakinleri ile bir dizi röportaj gerçekleştirdi.

Mahalle sakinlerinden Ebu Nidal, bölgedeki ahlaki bozulmadan dolayı özellikle kız çocuklarının sokağa çıkmaya çekinir hale geldiğini söyledi.

Nidal "Bab Tuma artık Hıristiyan mahallesi değil. İran, Irak ve Lübnan'dan gelen Şii militanların mekanı haline geldi" dedi.

Bu militanların sokaklardaki aziz figürlerinin yanına Hizbullah posterleri ve Şii gruplara ait bayrakların asıldığı da anlatılıyor.

Tereza takma ismi ile röportaj veren bir mahalle sakini de duvarların mezhepsel Şii posterleri ile donatılarak Hıristiyanların kışkırtılmaya çalışıldığını söyledi.

Haber Ara